14. helmikuuta 2014

Kotiruokaa lapsille


Mä olen seissyt tämän illan aika tavalla keittiössä. Mua on ärsyttänyt itsessäni viime aikoina kovasti se, etten ole jaksanut tehdä ruokaa lapsille. Itselleni, äitilleni sekä ystävilleni  kylläkin, mutta ei lapsille. Eri ruokavaliota ei periaatteessa noudateta, mutta todellisuus on kuitenkin se että teen melkein aina tulista ruokaa, joten lapsille se ei ainakaan vielä oikein sovi. Nyt päätin sitten tehdä kunnon satsit pakkaseen. Käytiin aamulla Main kanssa lenkillä, ja haettiin aineksia minimanista. Tein kolmea eri ruokaa, ja aikaa upposi itse tekemiseen pari tuntia, ja siihen lisäksi sitten pakkaaminen kun ruoka on jäähtynyt. Tälläsiin ruokiin päädyttiin:

Makaroonilaatikko. Se lasten ruokien kuningas. Tätäkin ruokaa on tullut tehtyä monta kertaa, mutta ikinä ole ole mun tekemä maistunut oikein Miolle. Nyt jätin pois kaikki tuliset mausteet ja käytin vain sipulia, lihaliemikuutiota ja vähän mustapippuria. Kun ruoka oli valmista, söi Mio kaksi täyttä lautasta. Vika on siis selvästi ollut mun maustamisessa. Hyvä että tein tälläsen 'kouluruoka' version.

Makaroonit: 0,30€
Jauheliha 1,76 (tarjous)
Sipuli 0,17
2 Kanamunaa n 0,50€
0,5l maitoa 0,5
Mausteet

8annosta/0,40€

Jollof Rice: Tyypillinen Ghanalainen ruoka, mutta tein version ilman chiliä. Toivotaan että uppoaa. Resepti: Paista sipuli öljyssä, kuullota kunnes ovat saaneet hieman väriä. Lisää tomaattimurska, mausteet, silputtu paprika. Keitä 25min ja kuutioi kana pieniksi paloiksi, paista ne erikseen ja laita haluamaasi maustetta, itse käytin currya, valkosipulimaustetta sekä inkivääriä. Lisää 0,3l vettä. Lisää riisi silmämääräisesti (itse laitoin noin 4dl riisiä) ja kananpalaset. Sekoittele välillä kunnes riisi on kypsynyt. Jouduin itse lisäilemään vettä, joten määrät ovat todella suuntaa antavia.
Oikeassa Jollof ricessä käytetään aika paljon chiliä, mutta tein yksinkertaisemman version lapsille.

Tomaattimurska 0,95€
Riisi 0,75€
Sipuli 0,17
Puolikas paprika 0,25€
Kanafile 2€ (tarjous)

9annosta/0,48€

Bataatti&Porkkana laatikko: Inspiraation tähän löysin tuolta facebookin äiti ryhmästä.Maku oli kohdillaan kyllä, mutta nähtäväksi jää suostuuko lapset tätä vihannespainotteista ruokaa syömään.

Luomu porkkanat 1,5€
Bataatti 0,75€
Jauheliha 1,76€
Ruokakerma 0,90€
2 Kanamunaa 0,5€
0,3dl Maitoa  0,30€

9annsta/0,52€

Ja koska mulla ei tällä hetkellä ole elämää, tein myös laskelmia että mitä jokaiselle annokselle tuli hintaa :) olkaapa hyvät <3


Mitä luotto ruoka teillä tehdään? Käytättekö itse pakkasta kuinka paljon? Nyt sais jakaa ideoita, koska uskon saaneeni taas innostusta tästä, sen verran kivuton keikka oli! Ja nyt tiedän ainakin että mitä meidän ruoka sisältää.

2 kommenttia:

  1. Vai että sulla ei ole elämää??? Du lagar såååå god mat!

    VastaaPoista
  2. Vai että sulla ei ole elämää??? Du lagar såååå god mat!

    VastaaPoista