6. lokakuuta 2013

Vauvan ruokaaTänään on tehdas jälleen pystyssä, nimittäin Mai saa täydennystä ruoka varastoihin. 


Aloitin eri puuroista. Kauraa, riisiä ja mannaa. Tuo manna on kysymysmerkki. Siinähän tavallisesti on aika pitkä keittoaika. Ajoin senkin OBH nordican läpi jotta siitä tulisi enemmän jauhomaista, ja täten loogikalla ajateltuna nopeampi valmistaa? Haluisin mielenkiinnosta lisätä vähän korvikepulveria näihin puuroihin, mutta ajattelin että osaako joku sanoa tähän että onko se hyvä idea? Ainakin kaupan puuroissa on lisätty maitoa. 
Kävin eilen "hypistelemässä" (joo vauvanruokiakin voi hypistellä) noita muksu puuroja. Ne on niin kalliita, että mä en niistä halua maksaa. Kuitenkin paketin  raaka-aineet ovat edullisia, joten ei pysty käsittämään miksi pikkupaketista maksetaan yli 3e.Muutenkin vauvaruuat on mielestäni usein ylihinnoteltuja, erityisesti korvike. Sehän on helppo kiskoa sellasista tuotteista joita ihmisten on pakko ostaa.

Tulin äitini keittiöön jatkamaan ruokatehdasta. Ostin jauhelihaa, possua, bataattia, perunaa, porkkanaa sekä kukkakaalia. Kirjoitin valmiiksi 4 aterian Menun, jota sitten noudatin. Helpompi pysyä kärryillä, että mitä missäkin on kun ne on paperilla :)
Keitin kaikki neljässä eri kattilassa, tehoseikoittimen läpi ja sitten jäähtymään. Maustoin nuo ruuat mm. timjamilla, raakunalla sekä valkopippurilla. Onko teillä kenties muita ehdotuksia, mitä mausteita voi vauvanruokaan laittaa?


Kaikista tuli vähän erilaisia ja kiva Maille saada vähän vaihtelevuutta.

Jätin ruuan melko karkeaksi, joten siellä on kunnon paloja. Mun mielestä on typerää totuttaa vauva ihan hienoihin soseihin. Helpompi kaikille osapuolille aloittaa heti siitä että tuolla on vähän sattumia.

1 kommentti:

  1. Mitakohan mannaa sa oot kaupasta loytany? Ma oon ostanu aina mannasuurimopussin jonka sisalto on jo kuin jauhoja joten keittoaikakin on ehka viis kertaa nopeempi ku esim riisipuurolla..

    VastaaPoista