12. syyskuuta 2013

Mountain Buggy DUET


Mä ajatellin kirjotella vähän arvostelua näistä uusista vaunuista. Jos joku vaikka miettii tuplien ostamista - voin minä kantaa korteni kekoon tässä asiassa! 

Nyt puolisen vuotta tullu työnneltyä näitä ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen. 

Tärkeintä mulle näissä vaunuissa oli se että ne ovat kapeat, jotta mahdun meidän talon hissiin. Leveyttä näillä tuplilla on 63,5cm, joten saman verran kuin valtaosalla yhden istuttavissa. 
Jotenkin ei mun aivotoiminta pysty käsittämään että nää muksut istuu/makaa vierekkäin samalle leveyteen kun Mion aikaisemmat vaunut (Mutsy Urban Riederit). Eihän istuin osat mitään super tilavia ole, mutta mun isopyllyiset lapset mahtuvat näihin mainiosti. Ja mainintana vielä se, että nää otettu käyttöön talvella, joten kaikki varustukset on kyytiin mahtunut. 

Kääntyvät etupyörät oli mun prioriteetti listalla nro kakkosena. Ei tulisi ikinä ikinä ikinä maailmassa mieleenkään ostaa vaunuja jossa ois kiinteät etupyörät.
Näissä saa kuitenkin vaikeassa maastossa lukittua etupyörät jos on tarve, joten sekin on tietty plussa.

Alkutalven Mai nukkui Brion kantokassissa, joka mahtui täydellisesti näihin vaunuihin. Vaunut ostin uutena, mutta kantokassin löysin fb kirpparilta. En viitsinyt Buggien kiinteästä koppa osiosta maksaa yli 150€ joten päädyin tähän ratkaisuun. 
Brion kantokassi on muuten myynnissä, siitä pyydän 45€ 
Mai ei enää tulevana talvena tule kopassa olemaan, vaan saaa nukkua/hengailla lämpöpussissa.

Mountain Buggy Duetteja on todella helppo työnnellä, ja varsinkin kauppoissa on helppo kukea, kun ei ne tosiaan ole yhtään tavallista vaunua leveämmät. Silmä hämää, aina luulen etten jostain väliköstä mahdu, mutta tsädää, nää sujahtaa vaikka mistä raosta! Mihinkään en vielä ainakaan ole jäänyt jumiin :)


Mulla on ollut käytössä Polarn o Pyretin musta hoitolaukku. Se sopi vaunuihin hyvin, ja se on niinkuin hitsattu kiinni näihin :) Kaikki aina mukana - ainakin melkein!

Rakastan näissä vaunuissa sitä, että alla on ilmapyörät. Tuo ihan erilaista tuntumaa kun noita lykkii verrattuna kennoihin. Joustavampi. Sulavampi.
Mäkin kävelen usein vähän pitempiä matkoja, joten mukavuus tässäkin asiassa on tärkeä. Lapsillekkin parempi istua kun on vähän joustoa. 
Kun avasin paketin huomasin että pumppua ei tullut vaunujen mukana joten kävin ensi töikseni ostamaan pumpun Clas Ohlsonista, ja se on aina mukana vaunun alaosassa - just in case!

Isoa plussaa vaunut saa myös siitä että nuo kuomut ovat todella isot. Tai siis ne tulevat todella alas, joten jos aurinko häikäisee niin nämä auttavat siinä. Pienen miinuksen saavat siitä, että kuomia ei saa lukittua, joten Mio saa helposti laitettua kuomun pois, kun ei tuo taapero vielä ymmärrä mikä olisi itselle parhaaksi :/


 Nämä ovat toki raskaat, mutta toisaalta, kuka tekee kaksi lasta ja ajattelee että heidän lykkiminen olisi jotenkin kevyttä? Ei siis ole vaunujen syy.
Nää vaunut painaa reilu 15kg. Siihen sitten pari ihmistä kyytiin ja kaikki tavarat niin se on about 40kg. Voin kertoa että kunto nousee aika suitsakkaasti näiden kanssa, joten eikun lykkimään vaan!Jos nyt jotain huonoa on pakko vielä sanoa, niin mainittakoot tuo lukitus. Se on hieman epämukava jalalle. Se on suhteellisen lujassa, joten esim flipflopeilla vaunujen lukitseminen on hieman vaikeaa, tosin sekin onnistuu. 


Tilasin näihin myös sen ostoskorin. Vielä en ole sitä kokeillut, mutta varmasti jo ensi kesänä saan sen käyttöön, sillä Mio rupee olemaan sen verran reipas että jaksaa jo kävellä. Kuvan lainasin googlelta. Summasumarum - aivan todella hyvät vaunut on kyseessä! Mä en ikinä vaihtais näitä peräkkäin istuttaviin, sillä mua ahdistaisi sen pienemmän puolesta että aina joutuisi olemaan jalkotilassa! Tässä molemmilla on mahdollisuus nähdä, ja paljon on seuraa myös toisesta sisaruksesta. Nämä maksoi vähän alle 800€, mutta olivat ehdottomasti sen arvoiset. En edes välttämättä kalliiksi väittäisi, kun kerran niin hyvät vaunut.

3 kommenttia:

 1. Få se hur mycket du kommer att använda den med köpkorg o med Mai nästa sommar? Bra har dubbelkärran iaf varit o kiva att barnen sitter bredvid varann! Viktigt så de kan ha kontakt med varann!

  VastaaPoista
 2. Heippa, Meillä harkinnassa nämä vaunut. Minkä pituinen sinun poikasi on? Meillä tyttö nyt 85cm ja pitkäjalkainen. Ensi keväänä tarkitus hommata vaunut. Mietin minkä pituiseksi nämä ovat mukavat pidemmälle lapselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mio on nyt 95cm pitkä ja mahtuu hyvin vielä! Tossa on hyvä tuo jalka tuki, siihen saa pitempikin lapsi jalat vaikka sitten koukkuun. Kato Youtubestä esittely video tästä vaunusta. Siinä on 4-5v tyttö joka mahtuu ihan hyvin näihin (tosin sen ikänen tuskin enää vaunuja tarvii :) )

   Poista