18. syyskuuta 2013

Meidän aamupäivä + Kuvia


Mio sai fillaroida kerhoon, koska niin reippaasti se kuuntelee kun huutelen ohjeita matkan varrella. Alamäessä Mio taluttaa pyörää oma-aloitteisesti, ja mamma miettii että miten mulle on siunautunut noin fixu poika. Mio on luonteeltaan todella harkitsevainen, joka miettii ennenkuin hyppää rappuselta alas - onko se liian korkea? Mio inhoaa likaisia käsiä ja sotkua. Myös repsottavat matonreunat Mio oikaisee, aivan kuten äitinsäkin. Ja mummunsa. Sukuvika. 


Meillä on tänään vieras. Leo. Leo on oikeasti mun koira, mutta sai uuden kodin äitini luota kun aloin lisääntymään. Jotenkin ei meille sopinut kovista ponnisteluista huoliatta pikkulapsiarki ja koira. Parasta on kuitenkin se, että lapset saa luoda suhteen Leoon heti pienestä pitäen, ja ymmärtää miten eläimiä pitää kohdella kunnioittavasti. Tärkeää. 

 

Vietiin Mio siis kerhoon ja tultiin kotiin tekemään muffinseja. Ajattelin jatkaa tällä supermutsi-modella nyt ja luoda teille lukijoille illuusion. Kai te tiesitte että hyvän äidin mittari on se, kuinka paljon seisotte keittiössä? Jep Jep. Näin on. 
Kyseessä siis porkkanamuffinsit, jotka sopivat hyvin lapsille välipalaksi, sillä sokeria isossa taikinassa on vain 0,5dl. Porkkana auttaa makeuttamisessa. 

4dl jauhia
2dl vehnäleseitä
1,5dl rypsiöljyä
4dl porkkanaraastetta
2tl leivinjauhetta
2dl jugurttia
1rkl kanelia
hiukkanen suolaa

Kaikki vaan sekasin ja muffinivuokiin. 180 astetta n. 20min. Ei hirveen paljon helpommaksi muutu. Mä pakastan nämä, ja Mio saa syödä näitä välipaloina. Suosittelen. 
 

Lounas ois myös jo odottamassa syöjiä. Tänään vuorossa bataatti ja peruna lohkoja sekä hornet kanasiipiä. Olen näitä siipiä syönyt viimeeksi joskus miljoona vuotta sitten. Mielenkiinnolla odotan että onkos ne vielä hyviä. 
Tuossa kuvan Foliossa on Maille bataattilohkoja jossa mausteena Raakuna. Saas nähdä maistuuko sille.

1 kommentti: