24. elokuuta 2013

Tulevaisuuden laatikko


Mulla on vaatehuoneessa laatikko, joka on pyhitetty vaatteille jotka menevät tulevaisuudessa lapsille. Tässä postauksessa ajattelin vähän raottaa teille tuota boxia, ja näyttää että mitäs sieltä löytyy Maille. 
Miollekkin on siis toki vaatteita, mutta ei läheskään niin paljon, sillä Mio käyttää samoja vaatteita varmaankin vielä vuoden päästä sillä kasvuhan hidastuu mitä isommaksi nuo kasvavat.

Maisteri sen sijaan kasvaa niin että napit repeää, joten sille kannattaakin olla jemmassa isompia kokoja. 


Musta on ihan mahtavaa että mulla on nyt kaksi lasta - jotka kaiken lisäksi boonuksena vielä edustavat eri sukupuolta. Sehän takaa sen, että saan pukea lapset täysin erilaisiin vaatteisiin. 
Mion syntyessä olin toki onnellinen että terve poika tuli, mutta hieman olin epäileväinen siitä että löydänkö kivoja lastenvaatteita poikalapselle. Ajan kanssa huomasin että pojille on niin upeita vaatteita, että nyrpistelin nenääni tyttöjen puolelle, joka muistutti mielestäni lähinnä Hello Kittyn oksennukselle. 

Tyttöjen, niinkuin poikienkin vaatteissa tykkään perinteisistä tai sanotaanko suht neutraaleista ja aikuismaisista tyyleistä. Syy miksi sanon aikuismaisista vaatteista on se, että en itse pidä yhtään siitä vaalensinisestä nallesta joka muka pitää olla jokaisen bodyn rinnassa, tai tarhatossuissa olevaa cars hahmoa. 


Vaatteet saa toki olla lapsellisia, ja ehdottomasti värikkäitä, mutta yleisesti vältän noita angry birdsejä ja muita massa hahmoja vaatteissa. 


Allaolevassa kuvassa olevat kengät on Daddy ostanu tanskasta. Pahoin pelkään että kengät menee pieneksi ennenkuin Mai kävelee. Nää ois niiiiiiiin kivat ensi kesänä, toivotaan ettei Mailla siis ole yhtä isojalka kuin veljellänsä. 


Mä en ole sukupuolineutraalien vaatteiden "kannattaja". En mä niitä siis vastusta tietenkään, mutta omille lapsille haluan, ettei tarvitse kenenkään kysyä että onko tämä tyttö vai poika. Ihanaa kun Mai saa näyttää tytöltä ja pukea tyttömäisiä vaatteita, ja Mio taas saa pukea tyylikkäitä poikien vaatteita. Mai ei vielä ainakaan ole käyttänyt Mion vanhoja vaatteita, eikä varmaan tule käyttämäänkään vaan saa sitten ihan omat talvihaalarinsa ja niin edelleen.
Mun mielestä tämä sukupuolineutraali vaate-buumi on ihan ok, mutta edustan kuitenkin sitä koulukuntaa, jonka mielestä jokainen saa näyttää omalta sukupuolelta, ja opetan niin Miolle kuin Maillekkin, että molemmat ovat yhtä hyviä, eikä sitä tarvitse oranssi-ruskeilla raidoilla peittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti