28. elokuuta 2013

MIKSI se ei nuku?!

SE, on tässä tapauksessa Mai. Siis viimeisen kuukauden verran Mai on nukkunut todella surkeita päikkäreitä. On siis hyvinkin positiivinen asia jos hän saa nukutuksi yhden kokonaisen tunnin kerrallaan. Mä en käsitä. 
Mulla menee vähän käpy kyllä välillä, sillä luon Maille parhaat puitteet pitkille unille, maha täys, lämmintä vaatetta, puhdas vaippa jne.. Isoa ongelmaa ei edes periaatteessa ole, mutta kuitenkin se pienenä häiritsevänä tekijänä on se että Mai on 'äänessä' kokoajan. Siis sellaista pientä kitinää. Ei ehkä edes kitinää, mutta levottomuutta. Jos hän joskus saa levättyä kunnolla, niin silloin tuota levottomuutta ei ole. 
Nyt Mai nukkuu ihan miten sattuu, ja aika normit päikkärit on 30min+30min+1h, tai 30min+ 1h+ 30min. Tai pahimmassa tapauksessa 20min+20min+20min. 
Mai nukahtaa tyytyväisenä vaunuihin, mutta herää yleensä hyvin pian sen jälkeen kun vaunut pysähtyy. Yritän heilutella, tai jatkaa kävelyä, mutta Mai ei anna periksi. Siellä se jokeltelee.
Päivisin meillä ei ole tapana nukahtaa sänkyyn, vaan vaunut on se mihin nukutan Main. 

Yöt Mai nukkuu todella sikeästi, n 10h. 

Musta kaikista ideaalein tilanne olisi se että Mai nukkuis 
10-11h yössä ja 2h+1h+20min päikkärit.
Silloin tulisi noin 14h tuntia vuorokaudessa unta palloon, ja sillä määrällä jaksaisi hymyilyttää. 

Nyt Miokin nukkuu enemmän kun Mai
Mio nukkuu 12-h yöunet ja 2h päikkärit.

Että sellasta.
Onko kellään mitään järkevää sanottavaa tähän? 
Onko sillä nälkä?
Kakkavaiva?
Hampaat?


6 kommenttia:

 1. Who knows, meilläkin on ollut näitä "kausia" ja sitten puff ne on vaan ohi taas. Kokeile nukuttamista sisällä? Ehkä Mai on assosioitunut liikaa siihen vaunujen liikkeeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee. Mä olen kyllä nukuttanut Maita sisälle myös, mutta velipoika herättää sen aika nopeasti melkein aina.

   Poista
 2. Meilla kanssa poika oli samanlainen eika koskaan nukkunut vauvana "kunnollisia" paivaunia. Nyt vasta vuoden ikaisena on alkanut nukkumaan noin 1-2 tuntia paivaunia. Eli en osaa neuvoa, kun ei niita oikein voi pakottaakaan nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon lukenu aika monestakin eri paikasta, että saattaa muuttua parempaan nämä nukkumiset kun ikää tulee vähän enemmän. Toivotaan parasta!

   Poista
 3. Meillä poika rupes nukkuun 2 h yhtämittaisia päikkäreitä vasta vuoden iässä. Jotkut vauvat vaan nukkuu huonommin tai sit on joku kausi (hampaita, uuden oppimista tms.). Jaksamista kovasti, tiedän kuinka rasittavaa tuo on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et Maita häirtisee myös hampaat ja se, että on ruvennut olemaan tietoisempi ympäristöstään. Kaikki on uutta ja mielenkiintoista.

   Poista