20. kesäkuuta 2013

Neuvolat Me saatiin yhteinen aika Miolle ja Maille neuvolaan, ja se olikin hyvä ettei siellä tarvitse erikseen juosta. Miolla oli 2v neuvola ja Mailla siis 3kk. 

Aloitetaanpas Miosta. Mio oli hyvällä tuulella, ja sehän aika pitkälti sanelee sen, kuinka nuo testitkin menee. Mio ei ujostele muutenkaan hirveän paljon, pientä varauksellisuutta lukuunottamatta, ja oli Malinin (neuvola täti) sylissä oikeestaan heti, johtuen tietty siitä että hän käytti tietokonetta :)

Mio ei yleensä ole mikään piirtäjä tyyppi, siis ei oikeestaan missän tilanteissa hakeudu paperin ja kynän ääreen, paitsi sitten tuolla neuvolassa. Heti oli sanomassa että 'iiita iita' (rita=piirtää suomeksi. Me ei oltu edes etukäteen puhuttu tästä, joten itsekkin yllätyin siitä että Mio halusi piirtää. 

Palloa me potkitaan päivittäin, joten se luonnistuu jo, ja Mio osaa vähän jopa edetä pallon kanssa, juoksee ja potkaisee samalla. Tasajalkahyppykin on iha normisetti Miolle :) Näitä perus juttuja testattiin. 

Myös palikoilla rakentaminen on Miolle tuttua puuhaa, ja saikin tehtyä korkean tornin. 
Pinsettiotetta kokeiltiin myös, en tosin tiedä miksi? Eiks se testata jo 9kk neuvolassa? 

No enivei, kaikki 'testit' meni 'läpi'. Eihän noita liian vakavissaan saa ottaa, mutta kiva tietty äitinä huomata että oma lapsi osaa ne vaadittavat jutut. 

Lisää ylpeyttä mussa motooristen taitojen lisäksi herättää pojan hieno luonne, ja se kuinka sosiaalinen tapaus se on. Mio on tosi kiltti (nyt ei siis lasketa tätä uhmakautta joka meidän seesteiseen kotiimme on laskeutunut, köhöm köhöm) ja avulias ku mikä. 

Miosta juteltiin muutenkin enemmän, koska sen elämässä tapahtuu niin paljon kehitystä tällä hetkellä. Mä revin pelohousuni ainakin 15 kertaa päivässä tän pojan kanssa, ja yritän olla ZEN sen minkä osaan (eli ei niin hyvin). Nyt siis meillä testataan että kukas om pomo, ja se ilmenee esim ruokailu tilanteissa, kun Mio sanoo 'tak tak'  ja nousee pödästä, ja sitten menee 2min niin on taas 'hungi' (nälkäinen). Mä olen sen verran tiukka, että jos pöydästä ollaan noustu, niin sitten ei enää palata. Tästäkös se riemu nousee. 
Teenpäs tästä uhmasta erikseen vielä postausta joku toinen kerta.

No mutta, Mion mitat oli
Paino: 14,4kg
Pituus: 90,7

Olin tooodella yllättynyt, että Mio oli noin 'lyhyt'. Me käytetään kuitenkin suurimmaksi osaksi 98 vaatteita, ja 92 rupee tuntumaan nafteilta. 


Maista sitten. Malin oli yllättynyt kuinka jäntevä Mai on. Sanoi että vastaa enemmän 5kk ikäistä, kun jo kääntyy, varaa painon täysin jaloille ja nousee kädet koukussa kun sen 'vetää' makuuasennosta ylös. Myös useimmat heijaseet oli kadonneet.

Main mitat oli: 
Paino: 7360g
Pituus: 64cm


Mai sai 2 rokotetta, ja itki tietty niinkuin tyttöjen kuulukin :) Mä sain 10 pistettä ja papukaijan merkin neuvolasta, koska uskalsin olla huoneessa kun Maita pistettiin, ja se oli jopa mun sylissä!!
Mio oli hieman huolissaan siskon kohtalosta, mutta järkytyksettä selvittiin selityksellä. 

Onneksi mun äiti oli mukana tällä nauvolakäynillä, niin sain hetken jutella Mailinin kanssa ihan rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti