1. toukokuuta 2013

Äidin tuska...

... on se, kun näkee lapsensa kärsivän. Miolla on iho taas niin huonossa kondiksessa että itkettää, niin mua kuin poikaakin. Mä tiedän just miltä tuo tuntuu, ja kuinka ärsyttävää se on kuin aikuiset sanoo että 'älä raavi', kun ei siinä oikein muuta voi. 
Viime yö mentiin kortisonin ja ataraxin voimin ja se oli todella hyvä yö. Aamulla tilanne taas yhtä paha kuin eilenkin... 


Aamulla suihkuun ja sama kortisoni kerros taas iholle.

5 kommenttia:

 1. Voi Mio rukka! :( itsekkin atoopikkona tiedän että se on kauheaa! ja ainakaan minulle eivät kortisonit oikeen pitkällä aikavälillä sovi ollenkaan, ohentavat ihoa niin että seuraavalla kerralla ihottuma tulee vieläkin voimakkaampana. :( En tiedä onko tästä apua, mutta löysin netistä useammankin joka on ylistänyt soodaa ihon hoidossa. en tiedä auttaisiko se mioa, mutta lukaseppa tämä -> http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ihottumat-ja-kortisonivoiteiden-teho ja kokeile jos kiinnostut. En usko että soodalla kuitenkaan voisi ainakaan pahentavia vaikutuksia olla. :) ei se ota jos ei annakkaan! ja toinen minkä olen huomannut on koneellinen ilmastointi. Kotona oulussa meillä on koneellinen ilmastointi ja 2 päivää sinne tulon jälkeen alkaa iho kutista ja kuivaa ja rasvausta täytyy tehdä jatkuvasti. Mutta kun ostettiin ilmankostuttajat ja laitettiin ilmastointi pienimmälle mahdolliselle tasolle iho ongelmat hävis. Jos ei tee mieli ostaa ilmankostutinta niin kokeile kuivattaa pyykit makkarissa. ne kostuttaa ilmaa mukavasti. :) Mutta tsemppiä sinne! toivottavasti auttaisi edes vähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo kokeilin ruokasoodaa sekoitettuna perus rasvaan MUTTA ongelma on nyt se että mion iho on ihan vereslihalla, joten kirveli sen verran kovaa että sain laittaa pojan suihkuun samantien kun olin sen soodan iholle laittanut.

   Syytän itteäni tästä nyt kyllä. Tammikuussa mä pesin kaikki vaatteet vain vedellä ja iho parani, nyt mä olen jostain syystä taas ruvennu käyttämään pesuaineita, vähän mutta silti ja tässä lopputulos. Nyt on taas kone pyörimässä ja pesen ilman pesuaineita jälleen :/

   Poista
  2. voisko sitä soodaa laittaa vain ihan vähän? en tiedä miten se toimisi mutta veikkaisin ettei se kortisonikaan ole pidemmän päälle paras mahdollinen... :(

   ja ootko kokeillu pesupähkinöitä vaatteiden pesussa? niissä on kuitenkin suht hyvä pesuteho vaikeemmallekkin tahralle (ainakin mikalin vaatteet on välillä extra törkyiset) mutta täysin luonnon tuote? monet allergikot on tykänny niistä ja itsekkin käyttänyt..

   Poista
  3. joo siis kortisonia en todellakaan normaalisti käytä, mutta nyt oli pakko keksiä jotain tähän hätään ja ekaa kertaa iholla sitten viime vuoden.

   Pesupähkinöitä oon kyl miettinyt. Pitääpä miettiä vakavemmin :)

   Poista
 2. Anonyymi1/5/13 19:28

  Hej Katja,
  Sarah hade ett tag rätt dålig hud. Då hjälpte en hemgjord salva som jag smörjde in henne med morgon/kväll. Den är enkel att göra, det enda du behöver är ekologisk olivolja och bivax. Bivax fås från Apoteket, men man måste beställa, för de har inte det på lager. Så det dröjer några dagar. Hör av dig om du vill veta hur man lagar salvan. Den är alltså jätte lätt att laga och räcker max 10 minuter att göra.
  Jag tvättade också i något skede med tvättnötter. Det kanske skulle vara bra för er del!
  Hanna Lemmetti

  VastaaPoista