31. toukokuuta 2013

+27Jepp, ulkona vain paistaa ja porottaa. Äiti kiittää, kun saa rusketusta puistonpenkiltä lukemasta lehteä heikkalaatikon reunalta
Yksi iso asia kuitenkin hieman huolestuttaa, nimittäin nesteytys. Mun omalla kohdallani se ei ole ongelma, juon n.3-4 litraa vettä näin kesällä, mutta Mio... Se ei ollenkaan välitä vedestä. Ei vaikka erilaisia mukeja ja pulloja kokeillaan. Se ei vaan maistu. 
Nyt parina päivänä meillä ollut sokeritonta mehua mukana puistossa, mutta eihän se ole sama kuin vesi. 
Olisko jollain viisaammalla taas jokin idea tähän antaa? 

(Mailla on kesäkaksari)

Sen sijaan voin kertoa vinkin koiran omistajille :D 
Jos koira ei tykkää juoda hellepäivinä, niin kun valmistatte liha ruokia niin keittäkää liha/kala/kana vedessä, ja ennen maustamista annatte sen keitinveden (kylmenettynä MIELUITEN :D) koiralle. 
Tulipahan vaan mieleen tässä kun mietin et miten saisin veden maistumaan lapsille paremmin.

7 kommenttia:

 1. Meillä kans tuossa iässä vesi ei mennyt millään. Mehu meni, joten tein siitä veteen sekoitettuna niin laimeaa kuin mahdollista ja sillä mentiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kans ihan hyvä idea! En edes ajatellu tuota. Tähän asti antanut vaan noita pirkan hedelmä trippejä ja niistä Mio kyllä tykkää, mutta vois tosiaa laimentaa.

   Poista
 2. Ootko kokeillu kivennäisvesiä? Toiset lapset tykkää niistä (ainakin itse tiedän monta lasta joille ei normivesi maistu mutta vichy kylläkin :)) ja laimennetut mehut on kans hyviä kuumalla.

  Lainattua;
  "Säännöllisyys on nesteytyksen perusta. Kuumalla ilmalla lapselle on tarjottava riittävän usein vettä ja laimeita mehuja. Ihan pelkkä hanavesi on jo hyväksi, mutta kehon suola- ja sokeritasapainot pysyvät parhaiten kohdillaan kivennäisvesillä ja mehuilla"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kokeiltu, ja vähän liian väkevää on Miolle.

   Ai että mehut ois parempia kuin hanavesi? Kuullostaa vähän oudolta, tosin mä en ole mikään expertti :-)
   Mä poden aina huonoa omatuntoa kun annan Miolle mehuja. Ne ei mun mielestä kuulu arkeen, vaan enemmän erikois tilaisuuksiin. Kotoa opittua ;-)

   Poista
  2. No tuossa puhutaan nesteytyksestä kuumalla ilmalla,koska silloin hikoilun myötä kehosta poistuu tärkeitä suoloja ja sokereita. Muuten vesi on kyllä parempi juoma kuin mehut! :)

   Poista
 3. onpa maikin ruskettunu !:) juoma asiaan on vaikee antaa vinkkejä meillä likat oli yhtä hankalia pienempinä... mut myös hedelmät yms VESIMELONI sisältää paljo nestettä ja miohan tykkää syldä joten niistä ois ainakin pieni apu. ja sit se laimennettu mehu... smoothiet ja mehujäät=jäädytetty smoothie...

  VastaaPoista
 4. Vichy ei sinänsä oo parempi vaihtoehto kuin mehu ainakaan hampaille. Hapot tuhoaa hampaita. Mutta pääasia varmaan on, että nesteytystä tulee :)
  t. Katri

  VastaaPoista