2. joulukuuta 2012

Tilannekatsaus

Elikkäs voisin kirjata tänne taas vähän Mion taitoja, tulee sitten mielenkiinnolla luettua 5 vuoden päästä.

Mio on oppinut käyttämään sanoja jonkin verran. Ihan nyt viime aikoina huomannut enemmän matkimista. Olihan tuossa jo vuoden iässä jotain epämääräisiä, mutta nyt selvästi osaa jo yhdistää asioita paremmin. Tässä nyt ne mitän muistan: Mamma, Leo (eo), Lamppa (amp), Hoppa (opp), Jenna (nna), Daddy (dada). Eli siis aika suppeaa, mutta kuitenkin pojalla on 3-4 kieltä, eli annan armoa :)

Mio osaa juosta todella nopeasti jo. Tanssia musiikin tahtiin (ainakin omasta mielestään). 'Räpäyttää' silmiään. Kiivetä syöttötuoliin. Viedä, tuoda ja hakea tavaroita (esim mun puhelimen, tai tiskejä, viedä roskat roskiin ja pyykit pyykkikoriin). Siivota lelut pois.
Hyppiä. Heittää palloa - ja tavaroita.

Miolla on ehdottomasti jo pidemmän aikaa ollut uhmaa. Eniten hän ärsyyntyy itseensä ja siihen jos joku asia ei mene kuin olisi suunniteltu (esim kirahvi kärry jää jumiin). Tällöin on parasta heittäytyä selällensä. Kiukku laantuu yleensä nopeasti.
Yksi huolestuttava piirre on se että jos Miolle suuttuu, tai siis kieltää jotain oikein tiukasti niin hän yleensä reagoi lyömällä joko mua, tai sitten jotain lähellä olevaa asiaa/ihmistä.

Mio on vieläkin niin iloinen kaveri. Todella helppoa seuraa. Mä tiedän että olisi kiva kuulla varmaan jotain vaikeuksiakin, muttakun ei hirveästi ole. Siis joo toki se ei millään usko jos sille sanoo ettei Leon vesikippoon saa koskea, mutta tuokin kuuluu asiaan.

Mion lempi asiat ovat ehdottomasti: rusinat, Leo, Lennon (serkku 4kk), mummu, puhelut daddyn kanssa, ulkoilu, musiikin kuuntelu, saippuakuplat, nakit ja kirjojen lukeminen. Myös viime aikoina Mio on ruvennut leikkimään enemmän itsekseen ja se on kyllä kiva huomata. Siis että esim autoilla on kiva surrata itsekseen, tai järjestellä palikoita omassa rauhassa.
Mio tykkää olla mukana kaikessa mitä teen ja yleensä me siivotaan yhdessä, ja ruuanlaittoa Mio seuraa tuolilta käsin. Pyykit me laitetaan yhdessä koneeseen ja Mio saa painaa nappia. Vaatteiden ripustaminen ei vain vielä ole oikein uponnut. Ehkä jokupäivä. 

Hampaiden harjaus on helpottunut todella paljon viime aikoina ja Mio rientää hampaiden pesuun aina kun on sen aika, ja antaa mun ilman huutoa harjata kaikki 9 hammasta <3 


Yksi monista puheluista daddylle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti