20. joulukuuta 2012

Lomakuvia ja tunnelmia

Ihmeellistä olla kotona, -10 astetta pakkasta ja hyttysen puremat ärsyttävät vielä iholla. Niin ihana matka, mutta niin ihana on kyllä myös tulla kotiin vaikka toinen viikko olisi varmasti hujahtanut altaan reunalla ilman sen suurempia koti ikäviä. Voin lämpimästi suositella matkustamista juuri ennen joulua, pääsee hetkeksi pois jouluhässäköistä, ja kuitenkin ehtii takaisin valmistelemaan viimeiset jutut joulua varten.

Sen sijaan en missään tilanteessa suosittelisi Thomas Cook airlinesiä. Boikottiin vaan koko firma! Siis niin tajuttoman pienet tilat suunniteltu matkustajille että oksat pois. Tasan 1cm oli tilaa polven ja etutaskun välissä. Ei tulisi kuuloonkaan että sais nostettua lattialta jotain mitä sinne matkan aikana on tiputtanut. Muutenkin aivan surkea palvelu oli kyllä muihin lentoyhtiöihin verrattuna, ja kuitenkin tullut jonkin verran matkusteltua että osaa vähän verrata. Tosiaan ei edes vettä ruuan kanssa, josta piti pulittaa 19€. Sen sijaan matkustajille oli suotu mahdollisuus ostaa juuri sellaista juotavaa kuin kukin haluaa. Just. Kiva. Pitäkää vetenne! 

Puerto Rico oli todella mukava matkakohde. Aurinkoa ilmeisesti vuoden jokaisena päivänä, 20 asteen paremmalla puolella, mutta ei kuitenkaan hiostava kuumuus häirinnyt. Suuret korkeus erot kyseisessä kaupungissa on, mutta paikka on suunniteltu todella fiksusti, eli hisseillä pääsee nimenomaan vaunujen ja lasten kanssa kätevästi. Myös portaita pitkin pääsi, joita jossain kohtaa oli semmoset 700kpl. 

Yksi asia joka yhdistää näitä turisti kohteita on yleensä huono palvelu. Puerto Rico koostuu siis 95% turisteista, ja paikallisia on todella vähän. Siellä työskentelevät asuvat muualla, sillä elinkustannukset liian kalliita palkkoihin nähden. 
Ravintoloita on jonkin verran, ja krääsä putiikkeja vielä enemmän. Kaikki myyjät haluavat juuri sinut kauppaansa, ja jos et ole halukas häneltä jotain ostamaan, olet grumpu cow tai jotain muuta sen suuntaista. Siis solvauksia satelee myös ihan meidän rakkaalla äidinkielellämme, sen verran ovat espanjan pojat viitsineet oppia että osaavat asiakkaansa haukkua niin että sanoma menee varmasti perille. Mä en ymmärrä että miksi tuo ostoskulttuuri on mennyt näissä turisti kohteissa tällaiseksi. Mä en halunnut ostaa sieltä mitään, sillä en halua tukea tuollaista paskaa. Vien rahani mielummin johonkin, jossa palvelu on vähemmän henkilökohtaista. Jäi iPadit ja hajuvedet sinne saarelle mun osalta. Eikä muuten edes harmita.
Tiedän että me turistit ollaan varmaan osittain aiheutettu tuota huonoa ilmapiiriä, mutta mikä avuksi? Eihän tässä voita kukaan, ei me shoppailijat, eikä taatusti ne kauppiaat. 
Yhtenä päivänä mentiin ravintolaan syömään sisäänheittäjän 'hyvästä' myyntipuheesta johtuen, ja heti kun me istuttiin pöytään niin johan lakkas palvelu ja ystävällisyys. Saatiin röyhkeitä katseita ja kommentteja, palvelu oli töykeää ja hidasta. Turhauttavaa.
 Onneksi tuli kuitenkin harvoin syötyä ulkona kaupungilla, sillä meillä oli aamupala ja illallinen valmiiksi maksettuna. 
Rahaa mulla menikin vain noin 150€.

Mion iho ei voi oikeestaan yhtään sen paremmin jos viime yötä ajatellaan. Se raapi ja kynsi taas itsensä hereille ja yö unet jäi lyhyeksi, tietysti myös osittain aikaisen herätyksen johdosta (07.30 lento). Katsotaan nyt mitä me tehdään. Ehkä kortisonikuuri olisi se seuraava yritys.
2 kommenttia:

  1. Ihanan paljon kuvia! Kai oot antanu palautetta lentoyhtiölle? Luotan suhun et ne saa kuulla kunniansa!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! on teilla ollut ihana reissu!! <3

    VastaaPoista