25. lokakuuta 2012

Ruma kakku


Maistui syntisen hyvältä! Eilen leivoin illalla ja tämän verran on jäljellä... Syyllisiä kakun tuhomaiseen on muitakin kuin minä :)

200g voita
200g tummaa suklaata (vähintään se 42%)
3dl sokeria
4 kanamunan valkuaista ja 4 keltuaista


Laita uuni 175 asteelle.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita vähän voita reunoille.
Sulata suklaa mikrossa/vesihauteessa ja lisää voi sekaan, anna kaiken sulaa yhteen ja sekota tasaiseksi.
Erottele kahteen kippoon valkuaiset ja keltuaiset (mä ite oon aina tarkka että keltuiaisen sekaan jäisi mahdollisimman vähän valkuaista - parempi lopputulos).
Vispaa puolet sokerista keltuiaisten sekaan. Pese vispelit.
Vispaa loput sokerista vähitellen lisäten valkuiaisten sekaan, lopputuloksena jäykkää valkoista vaahtoa.

Lisää suklaa/voi 'kastike' keltuaisen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Käännä valkuiais vaahto lopputaikinaan ja sekoita hyvin. Kaada sitten koko taikina vuokaan ja laita uuniin noin 45min (mä annoin olla 55min, mutta tämä riippuu siis ihan uunista).

Kaiva esiin kaikki kärsivällisyys, ja odota seuraavaan päivään jolloin kakku maistuu miljoona kertaa paremmalta.

2 kommenttia:

  1. todistettavasti HYVÄÄÄÄÄÄÄÄ

    VastaaPoista
  2. nam näyttää hyvältä! Meillä tuo seuraavaan päivään odottaminen ei kyllä onnistuisi!

    VastaaPoista