2. lokakuuta 2012

Ihana uusi Kaupunki!

So far so good! Rakastan tätä kaupunkia tosi paljon. Hirveän paljon negatiivista sanottavaa en keksi. Me asutaan about 500m päässä keskustasta, joten saadaan varmaan paljon vierailijoita, ja se on aina hyvä! About korttelin päässä on avoin päiväkoti joka on ruotsinkielinen. Auki ti-to 9-14 ja siellä voi hengailla lapsen kanssa ja tutustua muihin aikuisiin. Siellä me käytiin tänään, ja Mio viihtyi todella hyvin. Kahden korttelin päässä tästä on  kaupungin leikkipuisto johon lapsen voi jättää 3,5tunniksi joka arkipäivä. Tuo 'palvelu' maksaa 2,5€ tai 21,5€/kk. Aivan täydellinen juuri mun kaltaiselle äidille jolla ei ole miestä maisemissa, saan välillä omaa aikaa ja tehdä omia juttuja. Ajattelen että tuo on myös Miolle kiva paikka, saa olla muiden lasten ja aikuisten kanssa. Tottuu myös muihin tuntemattomiin ihmisiin ja tulee rohkeammaksi. 

Tuosta rohkeasta tuli sellaneinen mieleen että Mio on kyllä niin super reipas kaveri. Olen niin ylpeä äiti ja tuntuu ihan kuin olisin tehnyt jotain oikein kasvatuksen kanssa. Mio itkee todella harvoin, on 95% ajasta hyvällä tuulella ja naureskelee. Kaatumiset ei horjuta Mion hyvää tuulta ja poika osaa liikkua tosi hyvin itse. Kiipee liukumäkeen ja osaa istua alas ja laskea itsenäisesti. Mio on myös oppinut juoksemaan ehkä kuukausi-pari sitten ja se on nykyään paras kulkupeli. Yleensä Mio on varovainen, mutta koska liikkuminen on jo todella varmaa niin voi ottaakin vähän riskejä aina välillä. 


Tässä yksi niistä harvoista kerroista kun Mio menettää malttinsa totaalisesti ja syynä oli väsymys tietenkin. Elämä aina kuitenkin voittaa :)

3 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä tuo kuva on otettu? :o kiva ku oot kirjottanu, mä niin tykkään lukea teidän blogeja ja kattoo kuvia! Koko meidän luokka tietää nyt kuinka ihana siskonpoika mulla on! -ylpeä täti

  VastaaPoista
 2. bra foto av Mio som nästan aldrig gråter!!! Jag är också stolt över mina barn, världens bästa!!!! Jag började också fundera på var detdär fotot är taget?

  VastaaPoista
 3. Ihan off topicina, luen just mielenkiintosta lapsen temperamentti kirjaa...noista lasten synnynnäisistä temperamenteista (esim juuri toi sun mainitsema sosiaalisuus), johon vanhemmat ei voi vaikuttaa..On siis kirja temperamenteista ja lapsen kasvatuksesta. Mielenkiintosta onkin, kun samassa perheessä on eri temperamentin omaavia lapsia ja pitäis kuitenkin jotenkin olla yhdenmukainen kasvatus..
  -reija

  VastaaPoista