13. elokuuta 2012

Lelun metsästys

Mä olen miettinyt Miolle jonkun lelun ostamista. Eilen käytiin Toys R Us liikkeessä ja valikoima oli aivan valtava. Liike oli kuin iso halli jossa oli vaihtoehtoja aivan aivan liikaa! Olimme liikkeessä varmaan puoli tuntia ja lähdimme tyhjin käsin sillä en halua ostaa ihan mitä vain, turhaan. Ajattelin tehdä hieman taustatutkimusta ja miettiä että mikä on sellainen hyvä lelu yksi vuotiaalle, lelu josta on pitkä ilo ja hyöty (niin äidille kuin pojalle).

Olisko jollain jotain hyviä ideoita tähän? Ja  voin kertoa että inhoan vielä tässä vaiheessa kaikkia leluja jossa on monta irrallista osaa, ihan vain sen nimissä että Mio ei ymmärrä pitää niitä yhdessä paikassa, vaan niitä löytyy jokaisesta nurkasta ja sohvan alta. Palikoita katoaa ja ja ja... liian monimutkaista! Legoja ollaan yritetty, mutta Miosta ainut hauska osuus on korin kääntäminen ja legojen leviäminen äänekkäästi lattialle. Sen jälkeen siirrytään johonkin toiseen leluun. Legot otetaan siis esiin ehkä vuoden päästä. 

Kännykkä jonka ostin synttärilahjaksi Miolle on ollut suuri hitti. 


ps. Mio on ruvennut ymmärtämään kirjojen päälle! Niin ihanaa kun se hakee kirjan ja tuo sen mulle, kiipeää syliin ja haluaa selvästi että luetaan yhdessä. Mä kun ajattelin että tuosta pojasta ei ikinä tule kirjojen ystävää mutta niin siitä vain on kuoriutunut oikea lukutoukka!

3 kommenttia:

  1. Meillä ei olla paljonkaan ostettu uusia leluja Poikaselle kun säästöistä löytyi Neidin vanhoja. Mutta kerronpa Aéonin suosikeista. Saman ikäisiä kun ovat Mion kanssa niin ehkä saat vieman edes suuntaa antavaa vinkkiä :) ÄÄnet ja valot on pop. Aéonilla on esim sellainen eläinbussi jossa on pieni "tv"ruutu keskellä johon saa kuvan liikkumaan kun painaa musiikkinapista joita niitäkin kolme eri melodista. Lisäksi samasta lelusta löytyy vielä ns.matkustajat ylärivistä, eläinkuvioita, joita painamalla saa kunkin eläimen äänen. Valot vilkkuu ja musiikki soi = KIVAA! Olen sen ostanut aikoinaan säästöpörssistä. Täällä meitin pörssissä niitä on edelleen valikoimassa. Toinen kiva lelu on sellainen pyörivä kirahvi, taas musiikilla ja valoilla, johon saa kasattua neljä eriväristä rengasta. Kaiken lisäksi koko härveli pyörii. Mutta sitten ihan perus muoviautotkin on Aéonin mieleen. Päristelee jo niitten kanssa hienosti. Ja mitä kirjoihin tulee niin olen juuri joku aika sitten kaivellut siskon vanhat äänikirjat esiin myös. Eli näissä on ideana että satua lukiessa saa välillä painella ääniä sekaan. Kivan lelun saa myös perus muovipurkista ja joistakin palikoista joita saa poimia purkista pois ja takaisin. Ja uudelleen. Tässä tuli nyt muutama moniosainen leluvinkki myös joita et halunnut mutta tälläisiä suosikkeja meillä :) -Tiina

    VastaaPoista
  2. kaikenlaiset kipot ja kupit on mikalin lemppareita. :) mutta totta kyllä on että ne leviää joka paikkaan.

    VastaaPoista
  3. gullevännen - snart ska vi böria läsa RIKTIGA SAGOR med Mio.... jag bara väntar. O sen om kanske ett år tar vi fram era gamla pussel - can´t wait.

    VastaaPoista