31. heinäkuuta 2012

Mikä viidakko!

Tämä talvihaalareiden, kuravaatteiden ja välikausien metsästys! En olisi ikinä osannut kuvitellakkaan että se olisi näin hauskaa ja 'monimutkaista'. Pitää olla kaikkea ja sit kuitenkin ei haluta ostaa turhaan kaappiin mitään. Hinnat ovat taivaissa mutta käytettynä voi löytää helmiä. Mä olen ajatellut jotain tälläistä settiä nyt syksyksi/talveksi/kevääksi: 

-Pari kura settiä. Kurahousut ja sadetakki löytyvät jo enntuudestaan ja nyt hakusessa on siis kurahaalari, joko pelkkä kuori tai pienellä vuorella. Olen tehnyt kahdesta tälläisesta tarjouksen netissä joten saa nähdä miten käy.
-Välikausia pitää olla ehkä yksi. En tiedä. En osaa yhtään arvioida että kuinka tiheästi välikautta käytetään ja että voisiko se yllämainittu kurahaalari olla välikausihaalari jos sisälle lisäisi fleece haalarin?
-Talvihaalareita pitää olla 2. Ihan vain sen takia että pitää löytyä vaihtovaatteita jos toinen on pesussa. Niin ja sit sen takia että yhden pitää olla superihana hieno tyylikäs ja toinen voi sitten olla vähän vähemmän näitä kaikkea. 
-1-2 talvitakkia. Kauppareissuille tai juhliin. Yksi meiltä löytyykin jo, villakangastakki. 

Kenkien viidakon läpikäymistä mä en ole vielä edes aloittanut. Eilen sain vain älyväläyksen siskoltani, että kannattaako käytettyjä kenkiä ostaa, edes vähänkäytettyjä? Mähän olen suuri kierrättäjä näissä vaate asioissa, mutta tähänkö raja vedetään? En tiedä. Luulen että ostaisin Miolle käytetyt kengät, mikäli ne ovat todella hyvässä kunnossa ja vähän käytetyt. Toistaiseksi meillä on talveksi kahdet Timberlandin talvi kengät. Pahoin pelkään vain että nuo ihanat Timberlandit on hieman painavat lumileikkeihin, joten voi olla että niistä tulee hienommat kauppa ja kaupunki kengät.


Kertokaa nyt te joilla on enemmän kokemusta erilaisista vaateyhdistelmistä ja näistä vuodenajoista taaperoiden kanssa. Mitkä on hyvät kengät välikauteen? Entä mitkä lumikeikkeihin? Kuinka monta kertaa teillä on jokaista haalaria? Mio aloittaa tarhan todennäköisesti nyt syksyllä, joten sekin pitää ottaa huomioon kun näitä ostoksia tekee. Paljonko rahaa teillä on palanut kausivaatteisiin?

Mä päätin aloittaa tämän metsästyksen jo näin heinäkuussa, ettei sitten tule paniikkia syyskuussa kun mitään ei ole tehtynä. 


ps. hyvää hääpäivää mulle ja rakkaalle <3 2 vuotta naimisissa tänään

14 kommenttia:

 1. Meillä oli yks oikeen järkyttävän paksu talvihaalari kunnon hupulla oikeen kylmille keleille ja ku mentiin pidemmäksi aikaa ulos leikkimään. Yks takki/henkselihousu yhdistelmä jossa kura kangas ulkona, ja sisässä fleece (toimi meillä oikeen hyvin välikausipukuna kun lisäs kylmemmillä keleillä villapuvun alle), yks fleecepuku ostettuna muka välikausi puvuksi mutta ei siitä oikeen ollu mihinkään, siihen ois tarvinnu kunnolla sitten kura kuoren. ja sitten vielä sellanen ohut puku kevääksi. näillä pärjäs hyvin. :) meillä oli sellanen parempi takkikin, mutta ku ei sitä oikeen pystynyt käyttämään ku sitten ois kuitenkin tarvinnu kunnolla lämmintä vaatetta alle nii katsoin kätevämmäksi käyttää haalaria joka paikassa niin ei tarvitse huolestua että onko pojalla kylmä. Jostain luin että kenkiä ei varsinkaan lapsille sais koskaan ostaa käytettyinä, tiedä sitten. :/ mikalilla on kyllä ollut uudet kengät. Ihan parhaat talvikengät on kuomat! ei palele varpaita kovillakaan pakkasilla! suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin nyt tänään yhden ticket to heavenin talvihaalarin :D olen niin onnellinen! Nyt olis tarkoitus vielä ostaa välikautta ja siinäkin on tosiaan jo pariin iskenyt silmät kiinni.

   Kenkiä ja hanskoja, pipoja ja huiveja nyt sitten kans metsästämään.

   Poista
 2. Hei niin ja onnea 2 vuotis hääpäivän johdosta!! <3

  VastaaPoista
 3. Heippa!Mulla on 1,5 vuotias poika joka aloittaa juuri hoidon.Meillä on vk haalari kertaa kaks(toinen varmaan jää pieneks piakkoin) sadepuku ja saappaat ,hattuja ym rukkasia monet.Sitten goretex viking vk kengät, ja lenkkarit syksyyn.lisäksi löytyy ns kauppatakki".Talveksi ei ole muutakuin haalari ja yhdet goret tietty hanskoja,pipoja,fleecehaalari ym.Toiset kengät varmaan tarvii ostaa talveen vielä. yritän olla hamstroimatta vaatetta,kun mulla on just kirppispöytä:))ja siks toisek meillä oli viime talvena 3 haalarikokoa käytössä kun pojan kasvu oli huimaa, eikä niille tullut montaakaan käyttökertaa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sulla jotain tiettyä merkkkiä haalareissa josta erityisesti tykkäsit? Tilasin nyt tosiaan Ticketin talvihaalarin ja toivon todella että se vastaa odotuksiin.

   Poista
 4. Mä luulin olevani hyvin varustautunut talveen, mutta ilmeisesti on vielä paljon hankittavaa! En yhtään ajatellu että ehkä se haalari pitää joskus pestäkin :) Meillä on valmiina välikausihaalari syksyks, villahaalari, fleecehaalari ja talvihaalari, sekä syyspipo ja taitaa talvipipojakin jo löytyä. Oon myös harkinnut, että pitäiskö ostaa joku makuupussi rattaisiin vai onko se ihan turhaa. Kengät ostaisin uutena kävelevälle, koska ovat muotoutuneet jo edellisen käyttäjän jalkoihin ja eivät sitten välttämättä enää tue uutta käyttäjää kunnolla tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Missä iässä Mio on muuten ruvennut enempi liikkumaan itse ulkona? Mietin, että kannattaako vielä ensi talveksi ostaa mun pojalle kunnon tukevat kengät vai riittääkö sille vaan jotkut lämpimät kengät rattaisiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen oman kokemuksen perusteella että lapselle joka ei vielä kävele niin ei hirveästi tarvitse mitään isoja vaatevarastoja/kenkiä. riitti meille ainakin yksi väli/kuori ja yksi kunnon toppa. Töppösiä käytettiin viime talvena tosi paljon, ja sit kunnon kenkiä jos halusin että Mio näyttää paremmalta :D

   Poista
  2. Joo mä ehkä sit ostan myöhemmin lisää tarpeen mukaan. Poika kuitenkin täyttää vuoden jo marraskuun alussa, mutta katotaan millä tahdilla rupeaa kävelemään. Mussa on vähän sellaista hamstraajan vikaa :)

   Poista
 5. Kommentoin vielä tohon kenkä asiaan..meidän poika oli viime talvena vudoden ja pikkasen yli", ei kävelly vielä, meillä oli reimatecin toppatöppöset ,alkutalvestaja sitten vähän aikaa oli kuomat käytössä,mutta niillä ei kävelty yhtään kun lähti vasta 1v 3 kk kävelemään, eli tavallaan olivat ns turha ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kannattaa varmaan ostaa kans juttuja ihan tarpeen mukaan, ei niin paljon hamstausta (johon mä toki itse syyllistyn). Itse en kuitenkaan viitti hyvien tarjousten/kirppislöytöjen mennä ohi suun, koska sit harmittaa!
   Joskus joku on turhaa mutta kyllähän niitä saa myytyä eteenpäin ja mäkin oon saanu Mion vaatteista reilut 400€ takaisin. Myyminen kannattaa ehdottomasti.

   Poista
 6. 1 haalari riittänee me ei kyl koskaa pestä haalareita ainakaa kesken kautta eihä ne talvella ees likaannu !? :) vai onko mein neidity niin siistejä ;) 1 takki riittänee koska aattelit sitä toiste ei niin hienoa käyttää?! Välikausi on hyvä olla kurapuku jonka saa sitten välikausi haalarin päälle/kurahaalari joka on alökusyksystä ja keväällä hyvä.. ja sinne fleace /villaa alle tilanteen mukaan!? Kengistä sanoisin et nup timberlandit on kaupunkikengät enemmän ja Kunnon kuomat on lumileikkeihin! :) näin sanon minä.

  VastaaPoista
 7. Sen takia ei suositella kierrättää kenkiä ei aikuisten eikä lasten sillä pohja muokkautuu kävelijän mukaan eli jonkun toinen muokkaama pojhja on pahaksi sun jalalle. varsinkin lapsen. siksi mä ostan vähän käytettyjä kenkiä ja tsekkaan aina pohjat(siis sisältä) !! Voi pilata lapsen jalan jos se muokkautuu jonku toisen virheasentjoen mukaan! mutta edelleenkin osatn kyllä käytetttyjä ku varsinkjin näin pienten lasten kengät ja jalat ei hirveesti käytetä!

  VastaaPoista
 8. mä oon ostanu oikeestaan vaan reimatecin haalareita, vielähän ne ei oo päässy meillä kunnon käyttötestiin, tänä talvena varmaan pääsevät.yks remun toppaahaalari oli lopputalvesta,ostin sen aleista että olis menny tänä syksynä,mutta olikin niin pientä kokoo että kävi jo keväällä pieneks:((

  VastaaPoista