11. kesäkuuta 2012

Oisko nimiehdotuksia

Mä en usko että tänne blogin puolelle on ikinä tullu kerrottua Mion nimi tarinaa. Asia nousi taas esille kun joku kysyi Mion toista nimeä, ja mä aina punastun, nauran ja heilutan päätäni epäuskossa, että tosiaanko tollasen nimen me annettiin pojallemme? 

Nimenanto ongelma alkoi sinä päivänä kun mä tein raskaustestin. Kirjuduin heti parentsconnect.com sivustolle, ja rupesin valkkaamaan mitä erikoisempia maailmanimiä. Päivitin listaani joka päivä ja jatkoin etsintää. Mio on alusta asti ollut mulle vahva ehdokas, mutta niitä nimiä oli kyllä kymmeniä, ellei satoja muitakin joita halusin sille antaa. Hauskaa tässä on se että me ei olla yhdenkään nimen kohdalla oltu samaa mieltä Reggien kanssa, joten tiesin että tästä tulee ongelma. Ja siitähän tuli. 

Mun nimiehdotuksia oli esim: Elton, Ruben, Mio, Linus, Alvin, Matheo, Edwin, Alfons, Eliel, Noam, Melvin, Silas, Hayden, Eliot, Evan
Reggiellä oli: Damien, Jaden, Colton, Reagan... En muista muita...

Kun Mio syntyi niin me oltiin molemmat niin onnellisia ja ensimmäistä kertaa samaa mieltä. Pojan nimihän on Damien! Se oli ihan selvää! Tämä oli siis 08.06.2011 kun poika syntyi, ja tuntui helpottavalta että nythän se päätös on tehty. Damien <3. 
Mutta Ei. Sehän olisi ollut liian helppoa. Reggie meni sairaalasta kotiin yöksi ja mä jäin pikku Damienin kanssa osastolle. 
Seuraavana aamuna mies ilmoitti että Damien ei käy sittenkään, koska se tarkoittaa paholaista. Jossain laulussa tuo nimi oli tarkoittanut itse PiRua, ja eihän Reggie nyt sellaista nimeä voisi lapsellensä antaa. Voi video! Siitä taistelu sitten alkoi. Maistraattipaperi kummitteli meitä jääkaapin ovessa  pitkän aikaa, ja me tapeltiin tästä aiheesta jokaikinen päivä. Mä halusin että Miosta tulee Elton, mutta sitä nimeä ei voitu antaa Reggien mielestä, koska sehän tuo mieleen Elton Johnin, eikä hän halunnut että hänen poikaansa yhdisestään homoon laulajaan. Tietenkään. Huoh. Jos mä olisin saanut antaa nimen itse niin pojan nimeksi olisi tullut

Carl Elton
tai
Mio Matheo

Loppujen lopuksi me oltiin niin kurkkua myöten täynnä nimiä, ja molemmat niin tiukasti seisoi omien nimien takana joten molemmat sai valita yhden nimen. Oh mai gaaad. 
Jaden oli Reggien valinta.
Mio oli minun valintani.
Kweku on Ghanalainen nimi, joka tarkoittaa keskiviikkona syntynyttä poikaa (oikea tarkoitus hämähäkki). 
Maistraattipaperi palautettiin noin kuukauden myöhässä. 

Toivon sydämeni pohjasta ettei Mio joudu kärsimään antamamme nimen takia, koska sehän ei soinnu laisinkaan. Ei pienetäkään klingiä kuulu kun tuon nimen sanoo ääneen. Ehkä joku päivä me saadaan vielä anteeksi tämä :) 


Minkälaisia nimitarinoita teillä on? Yhtä vaikeita ja riitaisia kuin meillä?

9 kommenttia:

 1. Har Mio tre eller två officiella namn? :) Vi bestämmde genast när vi fick veta att vi skall få en liten bebis att båda väljer ett namn. Tanimola Emilia och Eniola Lukas blev då våra barn :) Det som vi inte var ens om till en början var vilket namn som skall användas and oh goooood vilket problem det blev :D Jag ville att vi använder de namn jag valde (tää oli periaate kysymys :D) men Abbey tyckte att vi kan väl lika väl använda båda (confusing, yes!).... Så när Tani sen föddes så kallade jag henne typ några dagar till Emilia men hon blev Tani, hon såg ut som en Tani :D Med Eni var det ingen drama, för när vi anväder Tanis nigerianska namn så då blir det så med Eni också :) Båda våra barn har två officiella namn + en hel den inofficiella (typ 6) namn, som beskriver dem men används inte i dagliga livet (men kan användas i böner etc.). Det var något nytt till mej, men hör till mannens kultur :) Så i inofficiella namnen så har Tani t.ex. min mammas namn och Abbeys mammas och Eni igen min pappas och Abbeys pappas namn. (Krångligt, I know :D). Mera drama hade vi nog med efternamnet, för vi är inte ännu gifta.... Men i lost that round, för när vi gifter oss så tar jag ändo hans namn :) (Och inte hade det så stor betydelse för mej, men jag var gravid och hormonena var lite hit och dit.... så jag måste ju ställa till med lite action :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo de har han, Jaden Mio Kweku :D

   De va nog ett sånt katastrof med domhär namnen att huhhuh!

   Poista
 2. Hihihih mua naurattaa aina kun mietin tuota nimen antoa!! Ja meijän salaliittoja tanjan kanssa yrittäen huijata reggien tykkäämään mio matheosta ;) Meijän tytöille mio on edelleen kweku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua eniten hävettää ja oon tosiaan epäuskossa että tosiaan noinko se meni :)

   Mä tykkään kovasti Mio nimestä ja tosta Kwekusta :) Jaden on aika blaah

   Poista
  2. noo eihä sitä jaydeniä kukaan näe ellei kirjoihin kato! :) ja saipahan laspi lopulta nimen! nyt voisitte jo työstää tulevia nimiä tulevaisuutta varten et ois jatkos helpompaa! :)

   Poista
 3. Mio skrattar nog åt din förklaring en vacker dag! Sku jag ha fått bestämma så skulle du heta Sonja! Tack o lov så gav jag efter eller hur?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag hoppas de. Jag tycker faktiskt mera om sonja en katja, så tack bara :D hahahah

   Poista
 4. Hehe, nimen valinta ei oo helppoa! Meilläkin nimen pohdinta on alkanut jo kauan ennen kuin olin edes raskaana. Raskausaikana sitä pohdittiin ja pohdittiin. Olisi ollut paljon helpompi jos olisi tullut tyttö koska musta tytön nimiä on paljon helpompi keksiä. Pojalle kun tuntu että itselläkin oli vaikea löytää nimiä ja sitten suurinosa nimistä vielä hylättiin koska esim. Kasper on kummituksen nimi ja Noel on vaan vanhan ihmisen nimi. Ihan niinkuin ei olis tarpeeks vaikeeta jo keksiä nimeä jonka sekä suomalaiset että ranskalaiset osaa sanoa. Mä olisin halunnut antaa toisen nimen ensimmäiseksi nimeksi mutta koska se ei ole nimi niin päädyttiin kompromissiin. Kun poika oli syntynyt niin meillä oli neljä vaihtoehtoa joista sit seuraavana päivänä päätettiin etunimi -toinen ja kolmas nimi oli sit helppoja valintoja. Tosin saatiin kyl sukulaisilta vähän valituksia kun nimeä ei ollut heti syntymäpäivänä mutta ei multa hitaalta hämäläiseltä nyt voi noin nopeeta toimintaa odottaa. Loppujen lopuks oon kyllä tosi tyytyväinen pojan nimeen, mutta jos meille vielä tulee toinen poika niin sen nimeks tulee sit varmaan Vauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyl kumma miten vaikeeta se voikaan olla. Varsinkin jos kyseessä on kaksi luupäätä (niinkuin me), jotka eivät ikinä voi antaa periksi missään asiassa...

   Poista