1. kesäkuuta 2012

Mion melkein maidoton yö


Blogissa ollut hiljaisuutta sen takia että me olemme tehneet töitä kuin muurahaiset ja muuttaneet kaikki meidän 3 viikon matkatavarat Vaasasta Helsinkiin. Eilen illalla me kotiuduimme ja sain jo purettua kaikki laukut ja pestyä koneellisen vaatteita. Ja huomioikaa että kotiin me tultiin 21 jälkeen illalla! Supermutsi ilmottautuu! 
Noh asiaan saattaa vaikuttaa se että mun oma äitini oli mukana ja vahti Mioa sinä aikana kun mä touhusin kuin hullu matkalaukkujen ympärillä. 
No enivei. Tehtiin sit sellanen suht typerä päätös ruveta vierottamaan Mioa yö maidoista heti kotiinpaluun jälkeisenä yönä. Ööö, think again. Miolla oli vähän muita suunnitelmia.
 Se oksensi yhden kerran, eli kaikki peitot, patjat ja lakanat + tyynyt pesuun. Sen jälkeen ei voinu enää nukkua omassa sängyssään klo 1 jälkeen :) Mä siirryin sit Mion huoneen vierasänkyyn nukkumaan, äiti sohvalle. Pidettin maidoton linja KUNNES Mio ihan out of nowhere sai sellasen itku potku raivari-huudatus hetken, jota kesti, ja kesti ja se oli aivan kauheeta, joten mun oli PAKKO antaa sille maitoa - sehän oli oksentanu tuntia aikasemmin koko iltapalansa sänkyynsä. Annettiin maitoa just sen verran että poika hiljeni ja laitettiin pää tyynyyn taas, vain herätäksemme noin 2h myöhemmin taas itkuun - mutta tällä kertaa mä olin päättäväinen ja en antanut maitoa. Mio itki ehkä 30min, potki, löi ja repi hiuksista. Nukahti taas. Tämä oli about 4-5 maissa. 9 aamulla Sama rutiini taas, mutta tällä kertaa kesti vain 10min ja poika nukahti uudelleen ja nukkui nyt 10 asti. 
Miten musta tuntuu että mä hävisin tämän erän? Tavotteitahan oli tasan 2.
1. Mion ei pitänyt päästä viereen nukkumaan
2. Mion ei pitänyt saada Maitoa.
Tämä maidon vieroitus menee kyllä vähintään samalle tasolle kun jonkun kokaiini addiktin vierottaminen huumeista. Miten mun pojastani on tullut tälläinen maito-narkkari?


12 kommenttia:

 1. När Tani var ca.8 månader så slutade hon själv med nattätandet. De minskade hela tiden (4ggr till 2, 2 till 1 gång per natt) och till slut så slutade hon själv :) samma gick det med sovandet: hon somnade bara i famnen, sen en natt så satt vi bara henne i sängen och hon somnade genast (vi hade försökt många gånger men det blev inget, hon bara skrek). så ingen panik, barnen vet nog själv när dom är färdiga att move on :) nu hoppas vi bara att Eni är likadan :D Han äter nu ren bara 1 gång per natt, så hoppeligen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej, jag tror att Mio också skulle sluta för sej själv i något skäde, men jag tycker att de e lite jobbigt med dehär, för att jag 'måste' sova med honom i andra rummet så reggie får sova ifred före han ska till skola o sen till jobbet. Jag vill att Mio skulle sova själv hela natten, o på de viset sen vara piggare på dagarna också.

   Poista
  2. Jag förstår exakt vad du menar! Jag sover nu med Eni i gästrummet så att Abbey och Tani får sova. Jobbigt är det ju... Men om det känns att den inte blir till något efter en vecka, så kan det löna sig att hålla en kort paus och prova igen :)

   Poista
 2. och jag glömde säga: kvällsgröt är det bästa! Tani lärde sig att tycka om gröt. Först gjorde jag mannavelling, sedan gjorde jag det tjöckre hela tiden. Nu äter hon all sorts gröt, men kokosgröt är det bästa :) De håller magen full länge och barnet sover tungt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Va e kokosgröt? Hur gör man de??

   Poista
  2. lättast gör man det när man lagar vanlig risgrynsgröt (ca.1h på spisen) och sätter i en burk kokosmjölk med mjölken :) om du köper risgryn så det brukar finnas "reseptet" på påsen, man bara sätter ca.6-10dl mjölk och en burk kokosmjölk med risgrynen. de smakar faktiskt jätte gott och vi brukar ha det till Tani alltid nu och då :)

   Poista
 3. Veronika1/6/12 13:40

  Miks se piti vieroittaa maidosta? Ei siis mitään syyttelyä vaan kysyn mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno periaatteessa ei sitä tarvis vierottaa maidosta MUTTA kun mio juo maitoa about 4-6dl maitoa per yö, eli päivisin ei ruoka enää maistu kun masu on täynnä yön jälkeen.

   Poista
 4. nooh ain aon round two ;) Jennan kans just mietittiinki et alkoiko vierotus ja kuinka o menny, tsemii mama stay strong !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yritetään, mutta se nyt vaan niiiiiiiiiin vaikeeta olla samaa mieltä yöllä ja päivällä näistä asioista :D

   Poista
 5. Ihan hyvinhän tuo nyt ensiyöksi meni. ei pidä olla liian korkeat tavoitteet:) Kyllä se siitä. Poika oppii pikkuhiljaa.

  Vellu: vuoden ikänen ei tartte enää maitoa yöllä, ne selviää hyvin ilman ruokaa.

  VastaaPoista