29. kesäkuuta 2012

Korvatulehdus

Miolla on nyt elämänsä ensimmäinen antibiootti päällä, johtuen siitä että me käytiin eilen illalla TK:ssa lääkärissä ja tuomio oli selvä aika nopeasti. Onneksi vain vasen korva, vaikka onko tuolla nyt merkitystä. Mio sai myös särkylääkettä reseptillä ja se tepsikin nopeasti, sillä Mio oli sairaalasta tullessa ihan normaali itsensä, flirttaileva ja iloinen veikko. 
Mä taas olin jotain ihan muuta, koska olin aivan raivona sille lääkärille joka teki virheen reseptiä kirjottaessa. Se sanoi että kuuri on 5pv, ja että tarkistuskäynti kk päähän. Mä en tarkistanut reseptiä vaan oletin, tyhmä kun olen, että lääkäri on tehnyt kaiken miten pitääkin. Apteekissa selvisi että lääkäri oli kirjoittanut 5pv kuurin, mutta lääkemäärä riitti vain 4pv. Alkoi 40min kestävä selvitysrumba, mutta kyseistä lääkäriä ei enää saatu kiinni. Apteekki antoi siis vaan määrän neljälle päivälle ja sanoi soittavansa mulle kun voin tulla hakemaan loput. Illalla tuli sitten viestiä Apteeksita jossa oli että 4pv riittää sittenkin. EI, sanon minä! Aivan älytöntä että tuo kyseinen lääkäri ei voinut myöntää tehneensä virhettä ja korjata sitä, vaan sanoo että 'kyllä neljäkin pv riittää'. Mio syö 4pv kuurin ja mitä jos korvatulehdus ei ole tuossa ajassa täysin poissa? Menemme uudelleen kahden viikon kuluttua jolloin antibiootti pitää olla pitempi ja vahvempi! Järjetöntä huolimattomuutta ja tuhlausta, pienen ihmisen kustannuksella.
Mä en kestä tällästä vääryyttä, ja yritän nyt soitella tuonne apteekkin tiedustellakseni hieman perusteluita tälle kuurin lyhentymiselle, muuta kuin se että lääkäri ei osannut perus laskuja suorittaa.

  Mullehan ei ryttyillä

5 kommenttia:

 1. Toivotaan, että 4n päivän kuuri riittäisi.. Paranemisia pikkupotilaalle!! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä että löytyi syy Mion itkuisuudelle! Raukka on joutunu kärsimään! Ei olis kylläkään uskonu että korvassa on vikaa kun ei se yhtään sitä hieronu...mutta vauvat on vauvoja, ota niistä nyt selvää:)

  VastaaPoista
 3. Monessa muussa maassahan korvatulehdukseen ei määrätä ollenkaan antibioottia vaan seurataan ja annetaan kipulääkettä. Sitä en kyllä tiedä onko 4 pvä riittävä vai ei... meillä oli 7 pvän kuuri mutta varmaan riippuu lääkkeestäkin ja pojalla oli kummatkin korvat tulehtuneet. Se vaikuttaako antibiootti riippuu myös siitä onko virus vai bakteeriperäinen tulehdus ja sitä ei päällepäin voi nähdä. Varmaan jos Mio on vielä kipee kuurin loputtua niin sit kantsii käydä uudestaan, mutta muuten toi tarkastus on vasta kuukauden päästä koska korvat ei välttämättä sitä ennen oo täysin parantuneet.

  Jaksamista Miolle! Ja mä kans koin kyllä, että antibiootti autto, heti seuraavana päivänä oli melkein terve!

  VastaaPoista
 4. No voihan helvata, toivottavasti tosiaan riittäisi se neljän päivän kuuri .Siinä on muutenkin ihan tarpeeksi kipeän lapsen kanssa olla ja huolehtia, vielä piti tuollainen sotku sitten tulla. Toivottavasti selviää. Ja ennenkaikkea paranee.

  VastaaPoista
 5. pole sana.Good to hear that mio is ok.the good thing is that if they get the korvatulehdus now they are safe thru childhood and teenage

  VastaaPoista