9. kesäkuuta 2012

Kakun tarinaOihVoih sanon minä. Tälläsen projektin voi ryhtyä max. kerran vuodessa, ja vain sen tähden että rakastan lastani. Tämä jalkapallo kakku osottautui todella vaikeaksi... Ongelmat alkoi jo pohjan teossa, kun sitä oli liian vähän! Tein kaakaopohjan kakulle, ja jouduin ostamaan lisäpohjan koska kakku ei noussut kunnolla. Jokatoinen kerros oli siis vaalea ja jokatoinen tumma. Väliin laitoin banaania, vanilijakreemiä ja lettuhilloa. Kostutin maidolla (epäilen että jää vähän kuivaksi koko kakku).
Päällystin kakun ensin kermalla, tasoittaakseni pintaa. 

 
 
Olin ostanut sokerimassaa valkoisena, joka ei suostunut sitten yhteistyöhön millään tasolla, vaan sanoi itsensä irti heti ensimmäisessä kaulinnassa. Yritin tomusokerilla vähän lievittää tarrautumista, mutta se ei auttanut. Luin netistä että öljyä voi kokeilla myös tuohon kaulimiseen, mutta ehei, se pahensi vain asiaa ja heitin koko kökön roskiin ja hain uudelleen kaupungista valkoista marsipania tänään. 

Marsipani toimi jo hieman paremmin ja sain kakun päällystettyä valkoisella marsipanilla. Seuraava haaste olikin sitten viis ja/tai kuuskulmioiden tekeminen. Siis miten vaikeaa on tehdä jalkapallon 'kaavoitus'? Kuka olisi uskonut että tämä osottautuu matemaattiseksi mahdottomuudeksi? Lopuksi mä luovutin ja kirjoitin googleen kuusikulmio ja tein ruudun tarpeeksi isoksi jotta voin piirtää paperille näyttöä käyttäen mallina :) mitä fuskausta! Matikanopettajani olisi varmasti ylpeä tästä suorituksesta... No en itsekkään ylpeile ala-arvoisesta geometria-tuntemuksesta :D


Lopputulos on... aika kamala... mutta kuitenkin parempi kuin olisin voinut kuvitella kahden päivän taistelun jälkeen. Huomista jännittäen että miltä tämä hirvitys maistuu. 
 
 

4 kommenttia:

 1. HEEEIII, EKS muista et sanoin et se karkkimassa on ihan hanurista, marsipaania sen olla pitää!

  Muutenhan tuo kakku näyttää ihan ok:lta, vois olla pahempikin...:)

  VastaaPoista
 2. Eihä tuo pahalta näytä ! Ainakaa tuossa valossa ! Näiks mun nasun, se taikina rikkoontui ja nyt nasull aoli ihottumaa mutta maistui ja kelpas lapsille! Musta parasta on et ne näyttää itsetehdyiltä ja se et oot vaivautunu ! :)

  VastaaPoista
 3. ja juu tein ny ekaa kertaa marsipaanistaja oli se helpompaa ku sokerimassan kauliminen!

  VastaaPoista
 4. hej, den ser ju bra ut - du är såååå sinnikäs - duktigt gjort!!!

  VastaaPoista