17. toukokuuta 2012

Provosoivaa


Tämä kuva herätti eilen huvittunutta keskustelua meillä kun kerroin äitille että meillä on R kanssa yksi 'iso' asia josta olemme todella eri mieltä kasvatuksessa. Nimittäin se että saako pojat leikkiä 'tyttöjen' leikkejä ja tytöt 'poikien' leikkejä. Mun mielestä saa. Ei mua haittaa jos Miolle ostettais vaikka tälläinen leikki hella ja jotain kattiloita - jos se on se mistä Mio tykkää. Rakas aviomieheni taas edustaa hieman konservatiisivisempaa kantaa tähän asiaan ja on ehdottoman totaalisesti sitä mieltä että on tyttöjen ja poikien leikit erikseen. (koomisempaa tästä koko tilanteesta tekee sen että Mio valitsi itse kokonaisesta isosta huoneesta täynnä leluja juuri tämän hellan, nii ja sillä oli vielä helmet kaulassa jotka ei kyllä näy tässä kuvassa) Saa nähdä mitä tästä tulee... Miten teillä? Onko teillä erikseen leikit? 
Luulisin että nyky suomessa ainakin 80% vanhemmista ovat sinut sen asian kanssa että sukupuolesta riippumatta lapsi saa leikkiä nukeilla, tai vaikka sitten autoilla.

3 kommenttia:

 1. "kaikkia" lapsia kiinnostaa ne askareet joita näkee että vanhemmat tekee, monesti ku on äitin kans kotona niin äiti laittaa ruokaa,, hoitaa vauvaa yms joten ihan normaalia että nämä pikku apinat matkii näitäkin juttuja leikeissään !Tyttö tai poika...
  Meillä leikitään myös autoilla ja kepeillä joita sanotaan poika leikeiksi, musta lapsi saa leikkiä ja kehittää mielikuvitustaan niinkauan klun leikki on turvallinen ! Mutta uskon että R mielipidettä on vaikea kumota ;) Antaa Mion valita not u, not daddy, but Mio !

  VastaaPoista
 2. Itsehhän kuulun niihin jotka valitsi pienenä lelukaupasta traktorin eikä nukkea. Tottakai saa leikkiä mitä haluaa, eihän me vanhempina voida mennä sanomaan mitä lapsi saa tai ei saa unelmoida, toivoa tai käsitellä leikkiensä kautta. Mutta niin se on meilläkin isä sitä mieltä että on tyttöjen ja poikien leikit. Kysymys kuuluukin olisiko se paha jos tyttö leikkisi autoilla, vai onko niin että vain pojille katsotaan tyttömäisyys huonona?

  VastaaPoista
 3. Olisittepa nähneet Mion "dimandit" - itse oli laittanut helminauhan kaulaan, pitää olla fiini kun keittää ruokaa!

  VastaaPoista