29. huhtikuuta 2012

Update


Mä olen hyvin kiitollinen että mun blogin lukijat eivät ole vielä ottaneet jalkoja alleen ja lähteneet muualle täältä :) tarkoitus on kyllä että tämä on blogi jota päivittelen joka ja ikinen päivä, mutta viimeviikkojen tapahtumat ovat vieneet multa voimat sekä kirjoitustaidon. On ollut henkisesti tosi rankkaa, mutta sanotaanko että pahin on nyt ohi ja mä olen paranemaan päin, ainakin siltä tuntuu.
 


Mio on kasvanut mun mielestä viimeisen parin viikon aikana ihan suunnattomasti, ja on toden teolla ruvennut näyttämään hyvin voimakasta omaa tahtoaan, heittäytymällä joko eteen, taakse tai sivulle. Myös tavaroiden heittely on tullut osaksi päivittäisiä rutiineja. Mä yritän reagoida, ja suhtauta tähän tempperamenttisuuteen mahdollisimman vähän ja olla antamatta sen enempää arvoa näille kiukutteluille. Ruokailusta on tullut silkkaa sirkusta, ja on hyvä jos hän syö 4 lusikallista siitä mitä on tarjolla. Ihanaa on kuitenkin nähdä että pojalla on luonnetta ja samalla kun tämä kehitys on tuonut joitakin 'ei niin kivoja' piirteitä niin myös kiva huomata että tyyppi tajuaa enemmän ja sille on kehittynyt huumorintaju :) 
 

Meillä on ollut vieraita viikonlopun yli, äiti ja Jenna on ollu auttamassa mua ja Reggietä arjen askareissa. Ne lähti tänään kohti Vaasaa. Ihana rakas Bamse osti meille kivoja juttuja, nimittäin kasvisruukun, jotta saisin tehdä elämäni ensimmäiset hyöty-kasvi istutukset. Laitoin Lehtisalaattia, Rukolaa ja Ruohosipulia multaan tulemaan ja katsotaan että onnistunko mä tappamaan nämäkin kasvit. Reggie on meillä ehdottomasti se joka omaa vihreän peukalon ja luulen että pienellä opastuksella mäkin saatan onnistua näissä. Kesää odotellessa. 


 Ruohosipuli

 JotainMitäÄitiSuositteli

 Lehtisalaatti + Rukola

8 kommenttia:

 1. Voi odotahhan kunhan Mio on tällainen lähemmäs 2 vuotias... :D Mikalilla nimittäin on niin kova oma tahto että meillä heittäydytään itkupotkuraivareihin lattialle hyvästi yli 20 kertaa päivässä... :D Ja mököttäminenkin on melkeen päivittäistä. Tosin ihana seurata kuinka tuo pikku mies kasvaa. Selkeästi alkaa olla ymmärrystä sanoista ja niiden merkityksestä joka on ehkä kaikkein ihaninta ikinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tiedän että ei se tästä ainakaan helpotu, mutta yritän kaikkeni suhtautua siihen suurella rauhallisuudella, ja olla antamatta huomiota kiukuttelialle.

   Mio heittäytyy jo nyt ainakin 20krt lattialle, joten eiköhän se vain pahene iän myötä... Toisaalta tuo on todella koomista, joten ehkä paras lääke on nauru :)

   Poista
 2. vi har också kommit till "du får hålla din mat" skedet :D alltid imellan duger allting, imellan ingenting.... en dag gick hon bara med på att äta fil, sen nästa dag så åt hon allt som hon bara såg. min mamma sa till mej att barn kan hålla strejk dagar i sträck och sen är allting bra igen (och så är det tydligen i alla fall hos oss). och vad som kommer till temperament... it's indeed there :D Tani blir helt super sur om int hon får gå själv (no matter where we are....) + sen har hon börjat gråta när hon gör något fel (t.ex. om hon tömmer kökslådan, kommer hon till min eller abbeys famn gråtande fast ingen har sagt något till henne) eller om man såget nej till henne... hon troligen testar oss nu att vad som går igenom :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jååå, jag tror att dedär me mat så e sååå normalt att dom total vägrar i mellanåt, o sen ibland så går de huuur bra som hälst. Mio har börjat me de redan, men jag e int orolig. Han ser så frisk o bra ut att jag tror han ändå får tillräkligt med mat i sej för att växa...

   De e ju fint att Tani har redan en liten vetska i sej för va som e fel o rätt :)

   Poista
 3. kom ihåg att vattna regelbundet. smörgåskrasse kan man så ännu tätare o pappret får absolut inte torka! Jag är så glad att jag fick vara en hel helg med gullungen Mio Matvägraren! Kiva foto då han kryper iväg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo jag måste göra de. Tog in dom igår efter att vi pratat me dej...

   Poista
 4. Meille muuten tullut kanssa näitä heittäytymisiä! Ja erikoiskiukutteluja, varsinkin äidille. Siis äidille kiulutellaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että muutkin joutuvat kokemaan samaa kuin mä, koska Mio ei Daddylle kiukuttele sitten yhtään. Muutenkin sillä on kova vierastus tällä hetkellä, ja ainut joka kelpaa on daddy, joka on kotona noin 3h Mion hereilläolo aikana... Tässä kiitos mammalle siitä että olen hänen kanssaan 24/7 :D äitiys <3

   Poista