8. huhtikuuta 2012

Lokeista

Me muutettiin tähän asuntoon viime toukokuussa, noin 2 viikkoa ennen laskettua aikaa. Mä olen viihtynyt tässä asunnossa tosi tosi hyvin, ja Reggiekin on enemmän kuin onnellinen tästä asunnosta, ja sen sijainnista. 
Yksi asia kuitenkin häiritsi aivan törkeästi viime kesänä. City-Lokit. Ne saapuivat joskus alkukesästä ja tekivät pesän tonne katolle. Ei siinä mitään, hienoa että muutkin lisääntyy. Ongelmana oli se että tällä kyseisellä lokki-yksilöllä oli aika kova suojeluvaisto poikasiaan kohtaan, vaikka he asustelevatkin kaikkien meidän muiden ulottumattomissa, katolla, seitsemännessä kerroksessa. Noin kuukauteen me ei voitu päiväsaikaan käyttää meidän parveketta, koska tää lokki hyökki heti kun joku tuli ulos parvekkeen ovesta. Leo oli parvekkeella minkä uskalsi, mutta tuli usein itkien sisälle. Pihan poikkikaan ei voinut kävellä ilman että tämä äiti-lokki syöksyi katolta kohti, ja tuli noin metrin päähän, ja kirkui niinkuin linnut ronja ryövärintytär-elokuvassa. Aivan kamalaa, siis mua pelotti joka kerta kävellä tuo aukio. Tein asiasta kyselyn kiinteistöyhtiölle silloin, että voitaisiinko asialle tehdä jotain. Kuulemma ei, koska lokit on niiiiiiiiiiiin harvinaisia että niitä täytyy suojella. Ja mäkään en kuulemma niitä saisi itse vahingoittaa. Sanoivat että se on laissa kiellettyä. 

Nyt ajattelin sitten ennaltaehkäistä tätä ongelmaa ottamalla yhteyttä kiinteistöhuoltoon, että voitaisiinko asialle tehdä jotain etukäteen. Ei. Ei voida. Lokit on niiiiiiiiiiiiiiiiiin harvinaisia, että me tarvitaan niitä lisää. Vanhoja pesiä ei voida poistaa, eikä viitsitä niitä pelotellakkaan millään. Jaahas.

Lokki 2-0 Minä

2 kommenttia:

  1. Pappa ehdottaa harjanvartta ja sitten vain vetelet lokkeja ympäri korvia.

    VastaaPoista
  2. Nyt saatana jos ei eläimiin saada kuria niin johan on kumma. Näytä niille heti et kuka on pomo. Meet seisoon parvekkeelle kättä pidemmän avulla ja huitelet menemään. Ei kai itsepuolustus nyt voi olla laitonta?

    VastaaPoista