29. helmikuuta 2012

Strategiset mitat

Miolla oli eilen 8kk neuvola lääkäri. Hän painoi reippaat 10kg ja oli 74cm pitkä! Viime kerrasta oli tullut rontti 1kg ja 5cm lisää. Niin ihmeellistä että joku voi kasvaa alle kahdessa kuukaudessa noin paljon :) 

Terkkari oli sitä mieltä että Mio on vähän alipainoinen, ainakin käyrien mukaan. Sanoi että halutessa voitais antaa vähän ruoka öljyä ruuan seassa. Ihan ok että on käyriä, ja luulen että käyrät on tarkoitettu sellasille ihmisille jotka on epävarmoja, ei ehkä tiedä että onko lapsi terve, saako lapsi tarpeeksi ravintoa, mutta mä uskon ehdottomasti siihen että minä äitinä tiedän ja ennen kaikkea NÄEN omilla silmilläni että lapsi on terve ja saa monipuolista ruokaa. En usko että kukaan lapsi kasvaa täysin käyrien mukaisesti, ja en myöskään halua että kun Mio kasvaa ja ymmärtää puhetta niin terkkari hänen edessään mainitsee että hän poikkeaa jotenkin tavallisesta. Muistan omasta lapsuudestani niin selvästi sen miten mun plussakäyristä aina puhuttiin, ja verrattiin mun sisariin ja tunsin olevani jotenkin normaalista poikkeava. Aion yrittää ja onnistua siinä että teen Mion kanssa asiat toisin. Jokainen lapsi on erilainen, ja hyvä niin!

Vähintäänkin täydellinen

5 kommenttia:

 1. hiiteen ne käyrät! big boy mio!

  VastaaPoista
 2. ompas iso poika :O meidän lapsi painoi 10 kg vasta 1 vee.. ja pituttaa oli silloin 77 cm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä just näkee että kaikki lapset on niiiiin erilaisia, ja ihan erikokoset voi olla ihan samalla tavalla terveitä! :)

   Poista
 3. oikeen hyvät mitat! ^^ meilläkin ne joskus puhu siitä ruokaöljystä, mutta minnen oo antanu, ja mikali on ihan hyvän kokonen! :) ihan turhaa hössötystä. Minä olisin huolissani vain jos tulee yhtäkkiä kauhee pudotus käyrältä.

  VastaaPoista
 4. hiiteen ne käyrät! mio on täydellinen just sellasena kun se on!

  VastaaPoista