22. helmikuuta 2012

Päivän ruokia


 
Mä oon jostain ihmeen syystä ollu tosi kauan leivonta tauvolla, ja tänään vihdoin tein jotain jauhoista. Juusto-valkosipuli sämpylöitä. Ne oli niin taivaallisia ja niiiiiin helppo tehdä. Kattelin netistä eri reseptejä ja yhdisten niitä vähän ja lopputuloksena oli seuraavanlainen taikina: 

about 10kpl

 
2½ dl maitoa
25g hiivaa
1½ suolaa
1 dl juustoraastetta
n. 5dl jauhoja
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä


Pinnalle 
1 kanamuna
1 dl juustoraastetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste, öljy, kaurahiutaleet ja  purista valkosipulit joukkoon jonka jälkeen knoodaa taikinaksi jauhoilla. Mitä löysempi taikina, sitä pehmosemmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Mä kohtoin sitä noin 45min jonka jälkeen knoodasin (en tiedä mikä knoodaus on suomeks) taikinan taas ja tein sämpylät pellille. Kohotin sämpylät taas about 45min liinan alla. Sekoita kanamuna ja raaste ja levitä sämpylöitten päälle. Paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

Nää sämpylät oli tosi tosi tosi hyviä. Saara todistaa! 

Me tehtiin vaihtelun vuoksi muuta ruokaa kun Pitsaa, ja Saara näytti mulle ihan yltiö herkullisen papupihvi reseptin, ja niistäkin tuli tosi onnistuneita. Mä olen melkeen aina ollut vege ruokaa kohtaan kauheen skeptinen, mutta nyt kun on ollu 'pakko' oppia edes jotain ruokia Saaran takia, olen hyvin positiivisesti yllättyny, ja aijon ehdottomasti Miolle myös opettaa että vege ruokia voi syödä siinä missä muitakin ruokia.
Papupihvien kaveriksi teimme lohkoperunoita ja tsatsiki kastikkeen. 


Mio on nukkunu tänään tosi vähän, ja käyttäytyy myös sen mukaisesti.



























3 kommenttia:

  1. ehkä voitas äitin kanssa leipoo noita sämpylöit tänään:) katotaan puhuks totta:) mio on niin söpö!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi oli oikeesti ihan parhaita. Muistakaa vaan jättää taikina tarpeeks löysäks, ja antakaa sen nousta mahdollisimman kauan eka kulhossa ja sit uudestaan vielä pellillä. Luulen että nää on kaikista tärkeimmät. Valkosipuli oli kans tosi tärkeä! Se antoi takinaan TOSI vahvan hajun, ajattelin että nyt meni taikina pilalle koska se haisi niin voimakkaasti, mutta lopputulos oli ihan mainio!!!

      Poista
  2. nuo sämpylät oli kyllä hy-vi-ä! oijoi! tullee vieläki vesi kielelle :D

    T: Sarppa

    VastaaPoista