8. helmikuuta 2012

Imetys-skandaali

Tänään on ollu puhetta siitä miten Facebook on poistanu kuvia joissa äidit imettää lapsiaan. Mä en pysty pitämään näppejäni irti nyt tästä aiheesta. Tässä siis äidit ovat ottaneet herneet nenään siitä etteivät saa laittaa imetyskuviaan Facebookiin.
   Mun mielestä on täysin luonnollista että vauvaa imetetään, ja mun mielestä julkisella paikalla imettäminen on ihan fine, aina ei pysty ennakoimaan pienten vauvojen kanssa milloin iskee nälkä ja joskus ei vain ole muita vaihtoehtoja. Itse olen yrittänyt mennä hieman sivuun, jos esimerkiksi olemme ostoskeskuksessa, tai jos mahdollista menen johonkin hoitohuoneeseen, jossa on muutenkin mukavemmat oltavat. Joskus olen minäkin joutunut imettämään keskellä ostoskeskusta, ja se on jollekkin ongelma niin voi voi.

Noh, nyt näihin Facebook kuviin. Facebook kirjoittaa säännöissää selvästi että: 
"You will not post content that: is hateful, threatening, or pornographic; incites violence; or contains nudity or graphic or gratuitous violence"
En myöskään (katsottuani kuvia jotka on poistettu facebookista) ymmärrä miksi kenenkään pitäisi laittaa profiiliinsa kuvia jossa näkyy kaikki. Jotkut poistetuista kuvista oli mielestäni ihan hyvän maun rajoissa otettuja, mutta osassa kuvissa mulla ei kyllä riittäny ymmärrys. Toki siis jokaisen oma asia mitä profiilinsa haluaa laittaa, mutta hyvä että Facebook pitää jöötä ja poistaa asiattomiksi luokitelemansa kuvat, sillä niinhän säännöissä sanotaan. 

Linkki tuonne alkuperäisen jutun sivulle tästä, ja tuolta sivulta pääsee kuvagalleriaan jossa nää kuvat on listattu.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi8/2/12 20:20

  Jenkeissä ei todellakaan imetetä julkisella paikalla.. siellä asenne sitä kohtaan on sama, kuin kävelisit rinnat paljaana ostoskeskuksessa.. eipä siellä moni imetä kyllä ollenkaan.. -Suvi

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8/2/12 20:22

  Lisättäköön nyt vielä tuohon edelliseen, että facebookissa on kuitenkin vaikka kuinka paljon muita kuvia jotka ois ehkä ennemmin pitäny poistaa kuin nuo imetyskuvat.. -Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti on muita kuvia joita vois vähän tarkemmin seuloa, mutta ne on sit asia erikseen.

   Poista
 3. kävin kattelemassa nuita kuvia, ja ihan niinku sanoit osa oli ihan okei, mutta osasta kyllä ymmärrän miksi facebookki on ne poistanu. Nainen käytännössä alasti kuvassa ja imevän lapsen pitäisi tehdä siitä sopiva? jaa-a. Julkisella paikalla imettäminen on vähän eri asia, se on ihan okei, mutta ei kukaan riisukkaan keskellä ostaria alasti imettämään.

  VastaaPoista