29. tammikuuta 2012

Inspiraatio

Mä haluisin niiin tehä kaikkee tälle meidän kämpälle. Nyt ekaks tuli mieleen toi meidän parveke kun laitoin Mion sinne nukkumaan tänään. Se on tällä hetkellä betonilaatikko jossa on aukko. Mulla on siellä 2kpl ikean oransseja pyöreitä mattoja "koristamassa" betonilattiaa, 2kpl tuolia ja 1kpl lasipöytä ja tuhkakuppi rakkaita tupakoitsioita varten. Haluisin sinne ainakin jotain kasveja kesäksi. Ehkä semmoset "sisustus tikkaat" johon sais sellasia ruukkuja laitettua ja jotain ei niin mautonta kuin puutarhatonttuja. Meidän parvekkeen katto on rapistumaisillaan ja siitä irtoaa paloja kokoajan. Suostuiskohan kiinteistöyhtiö maalaaman sen uusiks? Parvekkeen lattia on betonista myös, tietenkin, ja sitä ei olla edes yritetty maalata, vaan tyydytty satunnaisiin roiskeisiin katosta. Lattiaan voisin ajatella laittaa semmosia puu-laattoja, tyyliin: 

Mä joka kesä mietin että haluisin kasveja, salaatteja, tomaatteja jne. mun parvekkeelle, mutta heinäkuussa on pikkasen liian myöhästä ruveta miettimään viher viljelmiä, joten jos mä tänä vuonna olisin ajoissa liikenteessä ja oikeesti istuttaisin jotain. Mä en voi sille mitään että mun inspiraatio on tähän asti iskeny vasta sitten kun kaikki kukat on kukkinu. Saa nähä miten tässä käy :)

 Toinen projekti minkä tahtoisin seuraavaksi tehdä on siivota meidän ruokavarsto. Se näyttää nyt tältä: Ja mä haluisin että se näyttäis tältä:


 Sain yhdestä toisesta blogista idean jonkun aikaa sitten että kirjoittaa koho-dymo tarroilla nuo ainekset. Se oli mun mielestä ihan huippu idea ja ajattelin käydä ostamassa semmosen dymon Clas Ohlsonilta. Laitan kuvia sit se kaunis päivä kun meidän kaapit on järjestyksessä.

 Kolmas asia jonka haluisin tehdä, on metsästää meille uudet kahvi/kaakao/tee mukit. Mua ärsyttää juoda semmosista puolentoista desin pienistä kupeista.

 Eilen illalla me oltiin vain kotona juhlien jälkeen, katottiin American Idol ja Mio riehui Leon kanssa. Ne on ruvennu oikeen kunnolla pitämään seuraa toisillensa, se on aika ihanan näköstä. Mio ei vaan vielä oikeen ymmärrä että karvoista ei saa repiä, mutta eiköhän ajan kanssa. Leo on niin cool, se ei oo moksiskaan mistään.3 kommenttia:

 1. jag tycker att ert stora skåp ser helt bra ut - liknar mitt. balkongen, hmmmm, kasta bort burken med fimpar iaf, ta fram en ny varje gång rökarna kommer istället. en blomlåda dit du planterar lite grönsaker sku va riktigt bra men om du skaffar tomater så ska du vattna dem VARJE DAG!!! såna där trallar el nåt liknande på golvet är ok. R är ju jättebra med växter, han kan börja "driva upp" plantor redan i mars/april - alltså där inne på köksbordet.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/2/12 13:29

  Ei tuo teidän kaappi niin pahalta näytä! Alemmasta kaapista(jonka haluat), olisi paljon vaikeampi löytää juuri sitä tarvittavaa ruoka-ainetta, ovat niin monessa rivissä toistensa edessä. Ja siitä parvekkeesta, eikai teillä käy lintuja siellä? Ne tuhoaa kaikkea... meillä kasvoi viime kesänä parvekkeella kukkia(niihin tuli jotain ihme ötököitä ja jouduin heittämään pois...) sekä yrttejä ( ruohosipuli, persilja ja basilikaa). Meillä on myös vuokra palsta, siellä voi kasvatella paljon kaikkea, vuokraa sellanen????! Yks vinkki parvekkeelle on ostaa multapussi, viiltää siihen lovi ja sinne tomaatin taimi kasvamaan. Helppo, nopea ja kuulemma toimii. :-) Terv. Saana

  VastaaPoista
 3. Meillä on kesällä kunnon lokki hyökkäys täs meidän pihassa, joten hyvä pointti tuo lintu asia. Oikeestaan koko alku kesä tuo meidän parveke oli Off limit, koska heti ku parvekkeelle yritti mennä niin lokit hyökkäs kimppuun. Oi niitä ihania kesä aikoija ;)
  Mutta tuo multapussi oli hyvä idea! Jos laiskottaa...

  Keittiökaapista sen verran että tahtoisin tuohon kaappiin vaan vähän enemmän järjestystä, ja tällä hetkellä tuolta on niin vaikee ottaa mitään koska se on ihan kaaoksessa.

  VastaaPoista